.

Cod COR diacon


Cod COR diacon

Cod COR: diacon

Cod COR: 341306 - diacon


Meseria de diacon face parte din grupa de baza: 3413 Specialisti in domeniul religiei si asimilati.

Istoria meseriei de diacon

Diaconia este o veche profesie bisericeasca care dateaza din primul secol al crestinismului. Diaconii au fost primii slujitori ai Bisericii si au fost responsabili pentru administrarea bunurilor materiale si spirituale ale Bisericii. Ei au fost responsabili pentru ajutorarea saracilor si a celor nevoiasi, precum si pentru a oferi asistenta spirituala si morala membrilor Bisericii. Diaconii au fost, de asemenea, responsabili pentru a ajuta la organizarea si conducerea serviciilor religioase si a altor activitati ale Bisericii. in timpul Evului Mediu, diaconii au fost responsabili pentru a ajuta la administrarea si finantarea Bisericii, precum si pentru a oferi asistenta spirituala si morala membrilor Bisericii. in zilele noastre, diaconii sunt responsabili pentru a ajuta la organizarea si conducerea serviciilor religioase si a altor activitati ale Bisericii, precum si pentru a oferi asistenta spirituala si morala membrilor Bisericii.

Model fisa de post: diacon

Fisa de post pentru meseria de diacon


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: diacon, cod COR 341306


Grupa de baza: 3413 Specialisti in domeniul religiei si asimilati

Fisa de post pentru meseria de diacon

Titlul postului: Diacon

Departament: Biserica

Raporteaza catre: Preotul paroh

Scopul postului: Diaconul are rolul de a asista preotul in slujbele religioase si de a ajuta comunitatea bisericeasca in activitatile sociale si caritabile.

Responsabilitati principale:

- Asistenta preotului in slujbele religioase, inclusiv pregatirea altarului si a obiectelor liturgice, citirea Evangheliei si a altor texte religioase, distribuirea Sfintei Impartasanii si a apei sfintite, precum si alte sarcini specifice slujbelor religioase.
- Participarea activa la activitatile bisericii, inclusiv organizarea si coordonarea evenimentelor religioase si sociale, precum si a programelor de caritate si ajutorare a celor nevoiasi.
- Asistenta membrilor comunitatii bisericeasca in problemele lor spirituale si morale, oferindu-le sprijin si consiliere.
- Participarea la intalnirile si sedintele organizate de biserica, precum si la conferintele si seminariile organizate de autoritatile bisericeasca.
- Promovarea valorilor crestine si a respectului fata de traditiile si obiceiurile bisericii.

Cerinte:

- Absolvirea unei scoli teologice sau a unui program de formare pentru diaconi.
- Cunoasterea limbii romane si a limbii greceste sau a limbii latine.
- Experienta in activitatile bisericii si in organizarea evenimentelor religioase si sociale.
- Abilitati de comunicare si de relationare cu membrii comunitatii bisericeasca.
- Respectarea valorilor crestine si a traditiilor bisericii.

Beneficii:

- Oportunitatea de a lucra intr-un mediu religios si de a ajuta comunitatea bisericeasca.
- Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si de relationare cu membrii comunitatii bisericeasca.
- Participarea la evenimente si activitati religioase si sociale organizate de biserica.
- Oportunitatea de a invata si de a se dezvolta spiritual.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 34

  Subgrupa Majora 34

  Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural indeplinesc sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor referitoare la serviciile juridice, asistenta sociala, cultura, prepararea produselor alimentare, sport si religie.

 • 341

  Grupa Minora 341

  Alti specialisti in domeniul juridic si social

  Alti specialisti in domeniul juridic, social si religios ofera servicii tehnice si practice si asigura sprijin in cadrul proceselor juridice si al investigatiilor, in programele sociale si de asistenta comunitara si in activitatile religioase.

 • COR

  Grupa de baza 3413 Specialisti in domeniul religiei si asimilati

  Specialistii in domeniul religiei si asimilatii acestora acorda sprijin preotilor sau comunitatii religioase, desfasoara activitati religioase, predica si transmit invataturile unei anumite religii si depun eforturi pentru a crea o stare de bine prin puterea credintei si a consilierii spirituale.

 • COD

  COD COR 341306 - diacon