.

Cod COR director asezamant cultural


Cod COR director asezamant cultural

Cod COR: director asezamant cultural

Cod COR: 143104 - director asezamant cultural


Meseria de director asezamant cultural face parte din grupa de baza: 1431 Conducatori de centre sportive, recreative si culturale.

Istoria meseriei de director asezamant cultural

Meseria de director al unui asezamant cultural a existat de-a lungul istoriei, incepand cu perioada antica. In acea perioada, directorii asezamintelor culturale erau responsabili pentru organizarea si coordonarea activitatilor culturale si religioase. Acestia erau, de asemenea, responsabili pentru pastrarea si promovarea culturii si traditiilor locale. In Evul Mediu, directorii asezamintelor culturale erau responsabili pentru organizarea si coordonarea activitatilor culturale si religioase, precum si pentru pastrarea si promovarea culturii si traditiilor locale. In secolul al XIX-lea, directorii asezamintelor culturale au inceput sa se concentreze mai mult pe promovarea culturii si traditiilor locale, precum si pe organizarea si coordonarea activitatilor culturale si religioase. In prezent, directorii asezamintelor culturale sunt responsabili pentru organizarea si coordonarea activitatilor culturale si religioase, precum si pentru promovarea culturii si traditiilor locale. De asemenea, ei sunt responsabili pentru pastrarea si promovarea patrimoniului cultural si istoric al asezamantului.

Model fisa de post: director asezamant cultural

Fisa de post pentru meseria de director asezamant cultural


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: director asezamant cultural, cod COR 143104


Grupa de baza: 1431 Conducatori de centre sportive, recreative si culturale

Titlu post: Director Asezamant Cultural

Scopul postului: Planificarea, organizarea, coordonarea si supervizarea activitatilor culturale si artistice ale asezamantului cultural, asigurandu-se ca acesta raspunde nevoilor si asteptarilor publicului.

Responsabilitati principale:

Planificarea si implementarea strategiilor si politicilor culturale si artistice ale asezamantului, asigurandu-se ca acestea sunt in concordanta cu obiectivele si misiunea acestuia.
Coordonarea si supervizarea activitatilor culturale si artistice ale asezamantului, inclusiv organizarea de expozitii, spectacole si evenimente culturale.
Asigurarea gestionarii eficiente a patrimoniului cultural si artistic al asezamantului, inclusiv colectiile de arta si obiecte de patrimoniu.
Dezvoltarea si mentinerea de parteneriate si colaborari cu alte organizatii culturale, artisti si entitati relevante, asigurandu-se ca asezamantul cultural este integrat in comunitatea culturala si artistica locala si nationala.
Supervizarea si managementul personalului asezamantului, asigurandu-se ca fiecare membru al echipei isi indeplineste sarcinile in conformitate cu obiectivele si politicile asezamantului.
Supravegherea si gestionarea bugetului asezamantului, asigurandu-se ca toate activitatile sunt realizate in limitele bugetului alocat.
Dezvoltarea si implementarea de proiecte culturale si artistice inovatoare si de calitate, asigurandu-se ca acestea sunt in conformitate cu viziunea si obiectivele asezamantului cultural.
Cerinte:

Diploma de licenta sau master in domeniul cultural sau artistic, cu studii de specialitate in management cultural sau arii similare.
Experienta profesionala de minim 5 ani in domeniul cultural sau artistic, cu experienta semnificativa in coordonarea si gestionarea activitatilor culturale si artistice.
Cunostinte avansate despre politicile si strategiile culturale, cu o intelegere profunda a mediului cultural si artistic local si national.
Abilitati excelente de comunicare si relationare, atat cu autoritatile locale, cat si cu organizatiile culturale si alte entitati relevante.
Abilitati excelente de organizare si planificare, cu capacitatea de a lua decizii rapide si eficiente in situatii de urgenta.
Abilitati de conducere si de management, cu capacitatea de a superviza si a motiva personalul subordonat.
Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 14

  Subgrupa Majora 14

  Conducatori de unitati din industria hoteliera, comert si alte servicii

  Conducatorii de unitati din industria hoteliera, comertul cu amanuntul si alte servicii planifica, organizeaza si conduc direct activitatile unitatilor care ofera servicii de cazare, servicii de vanzare cu amanuntul si alte servicii.

 • 143

  Grupa Minora 143

  Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii

  Conducatorii altor tipuri de unitati de servicii planifica, organizeaza si controleaza operatiunile unitatilor care ofera servicii in domeniile sportiv, cultural, recreational de calatorie, de contactare a clientilor si alte servicii de agrement.

 • COR

  Grupa de baza 1431 Conducatori de centre sportive, recreative si culturale

  Conducatorii de centre sportive, recreative si culturale planifica, organizeaza si controleaza operatiunile unitatilor care furnizeaza servicii sportive, artistice, de teatru si alte servicii de recreere si agrement.

 • COD

  COD COR 143104 - director asezamant cultural