.

Cod COR director casa corpului didactic


Cod COR director casa corpului didactic

Cod COR: director casa corpului didactic

Cod COR: 112035 - director casa corpului didactic


Meseria de director casa corpului didactic face parte din grupa de baza: 112 Directori generali, directori executivi si asimilati.

Istoria meseriei de director casa corpului didactic

Meseria de director al Casei Corpului Didactic a fost introdusa in Romania in anul 1948, ca parte a reformei educatiei. Acest post a fost creat pentru a oferi un sprijin suplimentar profesorilor si pentru a asigura o buna organizare a activitatilor educationale. Directorul Casei Corpului Didactic avea responsabilitatea de a coordona si de a monitoriza activitatile educationale si de a asigura o buna comunicare intre profesori si elevi. De-a lungul anilor, rolul directorului Casei Corpului Didactic a evoluat, devenind mai complex si mai responsabil. Acesta trebuie sa aiba cunostinte despre educatie, management si comunicare, precum si abilitati de organizare si planificare. In prezent, directorul Casei Corpului Didactic are responsabilitatea de a coordona si de a monitoriza activitatile educationale si de a asigura o buna comunicare intre profesori si elevi. El trebuie sa fie un lider care sa inspire si sa motiveze profesorii si sa asigure o buna colaborare intre ei.

Model fisa de post: director casa corpului didactic

Fisa de post pentru meseria de director casa corpului didactic


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: director casa corpului didactic, cod COR 112035


Grupa de baza: 112 Directori generali, directori executivi si asimilati

Iata o posibila fisa de post pentru un Director Casa Corpului Didactic:

## Titlu post: Director Casa Corpului Didactic

## Scopul postului:

Directorul Casei Corpului Didactic are responsabilitatea de a lua decizii strategice si de a gestiona resursele pentru a sprijini dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice intr-un judet sau intr-o regiune. El/ea ar trebui sa aiba o buna intelegere a proceselor educationale, a legislatiei si sa poata coordona eficient echipele educationale.

## Responsabilitati:

- Definirea si implementarea strategiei si politicii Casei Corpului Didactic in judet sau regiune;
- Dezvoltarea si implementarea de programe de formare si dezvoltare profesionala a cadrelor didactice, inclusiv programe de perfectionare a abilitatilor si dezvoltare personala;
- Identificarea si dezvoltarea de parteneriate strategice cu scoli, universitati si alte organizatii de invatamant pentru a sprijini dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice din judet sau regiune;
- Supervizarea activitatilor administrative si operationale ale Casei Corpului Didactic;
- Asigurarea unei bune comunicari si relationari cu cadrele didactice si alte parti interesate in domeniul educatiei;
- Asigurarea respectarii legilor si reglementarilor in vigoare in domeniul educatiei, in special a celor referitoare la formarea si dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice.

## Cerinte:

- Studii superioare in domeniul educatiei, cu un masterat/doctorat reprezentand un avantaj;
- Experienta de cel putin 5 ani in domeniul educatiei, cu cel putin 3 ani intr-un rol similar de conducere/subordine in managementul educational;
- Abilitati excelente de leadership si de creare a echipei educationale, cu capacitatea de a motiva cadrele didactice si de a gestiona cu succes o echipa;
- Abilitati excelente de comunicare, negociere si relationare interdepartamentala in domeniul educatiei;
- Orientare spre rezultate, cu capacitati analitice si de rezolvare a problemelor in domeniul educatiei;
- Cunostinte temeinice de afaceri, inclusiv in domeniul financiar, contabil si juridic in educatie;
- Abilitatea de a gandi si de a actiona in mod creativ si inovator, cu o viziune clara asupra dezvoltarii profesionale a cadrelor didactice in judetul/regiunea respectiva.

Aceasta este o fisa de post generala pentru un Director Casa Corpului Didactic, iar responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de judet sau regiune si de specificul sistemului de invatamant. Este important ca fiecare fisa de post sa fie adaptata la nevoile organizatiei si la cerintele postului.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 112

  Grupa Minora 112

  inalti conducatori ai administratiei publice

  inaltii conducatori ai administratiei publice asigura consiliere pe probleme de politica, supravegheaza interpretarea si implementarea politicilor guvernamentale si a legislatiei de catre departamentele si agentiile guvernamentale, isi reprezinta tara in strainatate si actioneaza in numele acesteia sau indeplinesc sarcini similare in cadrul organizatiilor interguvernamentale. Acestia planifica, organizeaza, coordoneaza direct, controleaza si evalueaza activitatile generale ale departamentelor, consiliilor, agentiilor sau comisiilor la nivel municipal ori local, regional si national, in conformitate cu legislatia si politicile stabilite de catre organismele legislative si guvernamentale.

 • COR

  Grupa de baza 112 Directori generali, directori executivi si asimilati

  Directorii generali, directorii si asimilatii acestora formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor sau organizatiilor (cu exceptia organizatiilor specializate si a departamentelor guvernamentale), cu sprijinul altor manageri (directori), de obicei in cadrul liniilor stabilite de catre consiliul de administratie sau organismele de conducere, in fata carora sunt responsabili pentru operatiunile intreprinse si rezultatele aferente acestora. 1120 Directori generali, directori executivi si asimilati Directorii generali si directorii executivi formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza (direct) si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor sau organizatiilor (cu exceptia organizatiilor specializate si a departamentelor guvernamentale), cu sprijinul altor manageri (directori), de obicei in cadrul liniilor (directoare) stabilite de catre consiliul de administratie sau organismele de conducere, in fata carora sunt responsabili pentru operatiunile intreprinse si rezultatele aferente acestora.

 • COD

  COD COR 112035 - director casa corpului didactic