.

Cod COR director crama


Cod COR director crama

Cod COR: director crama

Cod COR: 141113 - director crama


Meseria de director crama face parte din grupa de baza: 1411 Conducatori de unitati hoteliere.

Istoria meseriei de director crama

Meseria de director crama a existat de-a lungul istoriei, inca din vremurile antice. in vremurile medievale, directorii de crame erau responsabili pentru productia si distributia vinului, precum si pentru ingrijirea si imbunatatirea calitatii vinului. Acest lucru a implicat inregistrarea si monitorizarea productiei, alegerea si imbunatatirea soiurilor de vin, precum si imbunatatirea proceselor de productie si distributie. in zilele noastre, directorii de crame sunt responsabili pentru alegerea si imbunatatirea soiurilor de vin, precum si pentru a se asigura ca vinul este intotdeauna de cea mai buna calitate. Ei sunt, de asemenea, responsabili pentru a se asigura ca vinul este distribuit in mod corespunzator si ca este intotdeauna in conformitate cu standardele de calitate.

Model fisa de post: director crama

Fisa de post pentru meseria de director crama


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: director crama, cod COR 141113


Grupa de baza: 1411 Conducatori de unitati hoteliere

Numele postului: Director de Crama

Scopul postului: Sa administreze si sa coordoneze activitatile unei crame, sa produca si sa vanda vinuri de calitate si sa obtina profit pentru afacere.

Responsabilitati principale:

Planifica, organizeaza si supravegheaza toate operatiunile legate de productia de vinuri, inclusiv plantarea si recoltarea strugurilor, fermentarea mustului, imbutelierea si etichetarea vinurilor.
Se asigura ca procesele de productie respecta standardele de calitate si igiena necesare pentru obtinerea unor vinuri de calitate superioara.
Colaboreaza cu personalul din crama sa si cu alti specialisti din industrie, precum enologii si somelierii, pentru a crea si a imbunatati reteta de vin.
Monitorizeaza stocurile de materii prime, inclusiv strugurii, dopurile si sticlele, si plaseaza comenzi atunci cand este necesar.
Dezvolta si implementeaza strategii de marketing si vanzari pentru a promova vinurile companiei si a creste vanzarile.
Monitorizeaza bugetul si se asigura ca operatiunile sunt efectuate in limitele alocarii financiare si a obiectivelor stabilite.
Gestionarea personalului, inclusiv recrutarea, instruirea, evaluarea performantelor si oferirea de feedback si indrumare.
Cerinte:

Diploma de studii superioare in viticultura, enologie, afaceri sau o disciplina relevanta.
Experienta anterioara in productia si vanzarea de vinuri, cu o intelegere profunda a procesului de productie.
Abilitati excelente de comunicare, leadership si gestionare a personalului.
Abilitatea de a lucra sub presiune, de a lua decizii si de a prioritiza sarcinile intr-un mediu dinamic.
Cunostinte solide de marketing si vanzari, cu o abordare proactiva si orientata spre rezultate.
Cunostinte solide de gestionare financiara si bugetare.
Sper ca acest model de fisa de post a fost util!

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 14

  Subgrupa Majora 14

  Conducatori de unitati din industria hoteliera, comert si alte servicii

  Conducatorii de unitati din industria hoteliera, comertul cu amanuntul si alte servicii planifica, organizeaza si conduc direct activitatile unitatilor care ofera servicii de cazare, servicii de vanzare cu amanuntul si alte servicii.

 • 141

  Grupa Minora 141

  Conducatori de unitati hoteliere si de restaurante

  Conducatorii de unitati hoteliere si de restaurante planifica, organizeaza si conduc activitatile unitatilor care furnizeaza cazare, masa, bautura si alte servicii similare de ospitalitate.

 • COR

  Grupa de baza 1411 Conducatori de unitati hoteliere

  Conducatorii de unitati hoteliere planifica, organizeaza si conduc direct operatiunile specifice hotelurilor, motelurilor si unitatilor similare care furnizeaza servicii de cazare si alte servicii.

 • COD

  COD COR 141113 - director crama