.

Cod COR director de cabinet


Cod COR director de cabinet

Cod COR: director de cabinet

Cod COR: 111209 - director de cabinet


Meseria de director de cabinet face parte din grupa de baza: 1112 inalti conducatori ai administratiei publice.

Istoria meseriei de director de cabinet

Meseria de director de cabinet a existat de mai multe decenii, incepand cu anii 1920. Acest post a fost creat pentru a ajuta sefii de stat si de guvern sa gestioneze activitatile lor zilnice si sa ia decizii informate. Directorul de cabinet este responsabil pentru coordonarea activitatilor si proiectelor sefului de stat sau de guvern, precum si pentru asigurarea unei comunicari eficiente intre acesta si alte persoane si organizatii. Acesta poate fi, de asemenea, responsabil pentru pregatirea si prezentarea rapoartelor si documentelor sefului de stat sau de guvern. in prezent, directorul de cabinet este unul dintre cei mai importanti membri ai echipei de conducere a sefului de stat sau de guvern si joaca un rol important in luarea deciziilor si in implementarea politicilor.

Model fisa de post: director de cabinet

Fisa de post pentru meseria de director de cabinet


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: director de cabinet, cod COR 111209


Grupa de baza: 1112 inalti conducatori ai administratiei publice

Iata o posibila fisa de post pentru Director de Cabinet:

Titlu post: Director de Cabinet

Descrierea postului:

Directorul de Cabinet este responsabil pentru a sprijini si consilia conducerea institutiei in luarea deciziilor strategice si in implementarea politicilor institutiei. El/ea ajuta la coordonarea activitatilor si comunicarea intre departamentele institutiei si conducere.

Responsabilitatile si indatoririle:

- Asigura sprijin si asistenta pentru conducerea institutiei in luarea deciziilor strategice si in implementarea politicilor institutiei
- Ajuta la coordonarea activitatilor institutiei si comunicarea intre departamente si conducere
- Analizeaza si monitorizeaza evolutia politicilor si a proceselor institutiei
- Furnizeaza recomandari si solutii pentru problemele institutiei
- Participa la elaborarea planurilor strategice si operationale ale institutiei
- Gestioneaza agenda si programul sedintelor si intalnirilor pentru conducerea institutiei
- Furnizeaza rapoarte si analize pentru problemele institutiei
- Comunica si interactioneaza cu mass-media si cu publicul pentru a informa si a educa cu privire la activitatea institutiei

Cerinte:

- Diploma universitara intr-un domeniu relevant (de exemplu, administratie publica, economie, sau politica)
- Experienta de lucru in sectorul public sau privat, in pozitii de conducere sau in functii similare
- Cunoasterea profunda a politicilor si a proceselor institutiilor publice
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a lua decizii rapide si de a gestiona problemele complexe
- Etica profesionala si integritate impecabile
- Capacitatea de a colabora cu diferite parti interesate si de a construi relatii de incredere cu acestea
- Abilitati excelente de organizare si planificare
- Abilitati excelente de gestionare a timpului si a prioritatilor

Aceasta este doar o schita generala de fisa de post pentru Director de Cabinet. Detaliile exacte pot varia in functie de cerintele si conditiile specifice pentru fiecare pozitie in parte.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1112 inalti conducatori ai administratiei publice

  inaltii conducatori ai administratiei publice asigura consiliere pe probleme de politica, supravegheaza interpretarea si implementarea politicilor guvernamentale si a legislatiei de catre departamentele si agentiile guvernamentale, isi reprezinta tara in strainatate si actioneaza in numele acesteia sau indeplinesc sarcini similare in cadrul organizatiilor interguvernamentale. Acestia planifica, organizeaza, coordoneaza direct, controleaza si evalueaza activitatile generale ale departamentelor, consiliilor, agentiilor sau comisiilor la nivel municipal ori local, regional si national, in conformitate cu legislatia si politicile stabilite de catre organismele legislative si guvernamentale.

 • COD

  COD COR 111209 - director de cabinet