.

Cod COR director de creatie


Cod COR director de creatie

Cod COR: director de creatie

Cod COR: 265432 - director de creatie


Meseria de director de creatie face parte din grupa de baza: 2654 Regizori si producatori de film, teatru si alte spectacole.

Istoria meseriei de director de creatie

Directorul de creatie este un profesionist care se ocupa de coordonarea si dezvoltarea proiectelor de publicitate si de marketing. Acesta lucreaza cu echipe de creatie pentru a dezvolta concepte si strategii de marketing, precum si pentru a crea materiale de publicitate. Acesta poate fi implicat in toate etapele dezvoltarii unei campanii, de la conceptul initial pana la implementarea si monitorizarea rezultatelor. Istoria meseriei de director de creatie se intinde inapoi la inceputul anilor 1900, cand publicitatea a inceput sa se dezvolte ca industrie. In acea perioada, publicitatea era in mare parte o afacere de familie, iar directorii de creatie erau responsabili pentru dezvoltarea conceptelor si strategiilor de marketing. In anii 1950, publicitatea a inceput sa se dezvolte ca industrie, iar directorii de creatie au devenit mai importanti in cadrul procesului de dezvoltare a campaniilor de publicitate. In prezent, directorii de creatie sunt responsabili pentru coordonarea si dezvoltarea proiectelor de publicitate si de marketing, precum si pentru crearea materialelor de publicitate.

Model fisa de post: director de creatie

Fisa de post pentru meseria de director de creatie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: director de creatie, cod COR 265432


Grupa de baza: 2654 Regizori si producatori de film, teatru si alte spectacole

Titlul postului: Director de Creatie

Descrierea postului:

Directorul de Creatie este responsabil pentru dezvoltarea si implementarea strategiilor creative ale unei companii. Acesta lucreaza indeaproape cu echipa de creatie pentru a dezvolta campanii publicitare, materiale de marketing si alte proiecte creative. Directorul de Creatie trebuie sa fie un lider puternic, capabil sa inspire si sa motiveze echipa de creatie pentru a produce lucrari de calitate superioara.

Responsabilitati:

- Dezvoltarea si implementarea strategiilor creative ale companiei
- Lucrul indeaproape cu echipa de creatie pentru a dezvolta campanii publicitare, materiale de marketing si alte proiecte creative
- Supervizarea procesului creativ, de la conceptie pana la finalizare
- Asigurarea calitatii lucrarilor produse de echipa de creatie
- Colaborarea cu alte departamente ale companiei pentru a asigura coerenta mesajului si a brandului
- Gestionarea bugetului alocat pentru proiectele creative
- Identificarea si dezvoltarea de noi oportunitati de afaceri prin intermediul proiectelor creative
- Mentenanta relatiilor cu clientii si partenerii de afaceri

Cerinte:

- Experienta anterioara intr-un rol similar
- Abilitati excelente de comunicare si leadership
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita
- Cunostinte solide in domeniul marketingului si al publicitatii
- Creativitate si abilitati de gandire strategica
- Capacitatea de a identifica si de a dezvolta noi oportunitati de afaceri
- Abilitati excelente de gestionare a bugetului si a resurselor
- Diploma de licenta in marketing, publicitate sau un domeniu similar

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala
- Mediu de lucru dinamic si creativ
- Posibilitatea de a lucra cu clienti si parteneri de afaceri de top
- Acces la resurse si tehnologii de ultima generatie

Aceasta este o descriere generala a postului de Director de Creatie. Responsabilitatile si cerintele exacte pot varia in functie de companie si de industrie.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 265

  Grupa Minora 265

  Autorii, jurnalistii si lingvistii concep si creeaza lucrari literare, interpreteaza si comunica stirile si informatiile publice prin intermediul mass-mediei si traduc sau interpreteaza dintr-o limba in alta.

  Artistii creatori si actorii comunica idei, impresii si fapte intr-o gama larga de mijloace media pentru a realiza efecte speciale, interpreteaza o compozitie, cum ar fi o partitura muzicala sau un scenariu, gazduiesc prezentarea unei asemenea interpretari si a altor evenimente media.

 • COR

  Grupa de baza 2654 Regizori si producatori de film, teatru si alte spectacole

  Regizorii si producatorii de film, teatru si alte spectacole supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si artistice ale filmelor, productiilor de televiziune sau radio si ale spectacolelor de teatru.

 • COD

  COD COR 265432 - director de creatie