.

Cod COR director de departament ticketing


Cod COR director de departament ticketing

Cod COR: director de departament ticketing

Cod COR: 143918 - director de departament ticketing


Meseria de director de departament ticketing face parte din grupa de baza: 1439 Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de director de departament ticketing

Meseria de director de departament ticketing a luat nastere in anii 1990, odata cu aparitia primelor sisteme de ticketing. Acestea au permis companiilor sa gestioneze mai eficient cererile si sa ofere clientilor o experienta mai buna. Directorii de departament ticketing au fost responsabili de implementarea si gestionarea sistemelor de ticketing, precum si de asigurarea ca acestea functioneaza corect si eficient. In prezent, directorii de departament ticketing sunt responsabili de gestionarea si monitorizarea sistemelor de ticketing, precum si de asigurarea ca acestea sunt actualizate si functioneaza corect. Ei sunt, de asemenea, responsabili de oferirea de suport si asistenta clientilor si de asigurarea ca toate cererile sunt tratate corespunzator.

Model fisa de post: director de departament ticketing

Fisa de post pentru meseria de director de departament ticketing


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: director de departament ticketing, cod COR 143918


Grupa de baza: 1439 Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

Fisa de post pentru director de departament ticketing poate include urmatoarele responsabilitati si cerinte:

Responsabilitati:

Supervizarea activitatilor de ticketing din cadrul companiei, inclusiv vanzarea si distributia de bilete pentru transportul aerian, feroviar, rutier sau alte tipuri de transport.
Planificarea si coordonarea activitatilor departamentului, inclusiv elaborarea de strategii de vanzare si marketing si asigurarea performantei echipei.
Analizarea datelor privind vanzarile de bilete, pentru a identifica tendintele si a dezvolta strategii eficiente pentru cresterea vanzarilor si a profitului.
Asigurarea dezvoltarii si implementarii de sisteme de ticketing moderne si eficiente, care sa ofere o experienta buna pentru clienti.
Gestionarea relatiilor cu furnizorii de bilete si cu alti parteneri din industria transporturilor, pentru a asigura cele mai bune preturi si conditii de contractare.
Intocmirea de rapoarte si analize periodice privind activitatile departamentului, pentru a monitoriza performanta si a identifica eventuale probleme.
Identificarea si implementarea de masuri de imbunatatire a proceselor de ticketing, pentru a asigura eficienta si performanta departamentului.
Asigurarea respectarii reglementarilor legale privind vanzarea si distributia de bilete, inclusiv a celor legate de protectia datelor si a confidentialitatii.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul economiei, marketingului sau altele aferente.
Experienta anterioara relevanta in domeniul ticketingului si a vanzarilor, cu un istoric dovedit de crestere a vanzarilor si a profitului.
Cunostinte solide despre industria transporturilor, inclusiv despre preturi, rute si politici de transport, precum si despre sistemele de ticketing moderne si eficiente.
Abilitati excelente de management si coordonare a unei echipe, cu capacitatea de a oferi directie si suport.
Excelente abilitati de comunicare si relationare cu clientii, partenerii si colegii.
Abilitati bune de analiza si interpretare a datelor, cu capacitatea de a identifica tendintele si de a lua decizii strategice.
Abilitati bune de planificare, organizare si prioritizare a sarcinilor.
Disponibilitatea de a lucra in program flexibil, inclusiv in ture, in weekend-uri si in timpul sarbatorilor legale, in functie de nevoile operatiunilor de ticketing.

  • 1

    Grupa Majora 1

    Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

    Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

  • 14

    Subgrupa Majora 14

    Conducatori de unitati din industria hoteliera, comert si alte servicii

    Conducatorii de unitati din industria hoteliera, comertul cu amanuntul si alte servicii planifica, organizeaza si conduc direct activitatile unitatilor care ofera servicii de cazare, servicii de vanzare cu amanuntul si alte servicii.

  • 143

    Grupa Minora 143

    Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii

    Conducatorii altor tipuri de unitati de servicii planifica, organizeaza si controleaza operatiunile unitatilor care ofera servicii in domeniile sportiv, cultural, recreational de calatorie, de contactare a clientilor si alte servicii de agrement.

  • COR

    Grupa de baza 1439 Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

    Aceasta grupa de baza se refera la conducatorii ce planifica, conduc si coordoneaza furnizarea de servicii si care nu sunt clasificati in subgrupa majora 13 - Conducatori de unitati din industrie si servicii sau in alta parte in subgrupa majora 14 - Conducatori de unitati din industria hoteliera, comert si alte servicii. De exemplu, managerii de agentii de turism, centre de conferinte, centre de contact si centre comerciale sunt clasificati aici.

  • COD

    COD COR 143918 - director de departament ticketing