.

Cod COR director departament informatica


Cod COR director departament informatica

Cod COR: director departament informatica

Cod COR: 133006 - director departament informatica


Meseria de director departament informatica face parte din grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Istoria meseriei de director departament informatica

Meseria de director de departament informatica a aparut in urma cu aproximativ doua decenii, in momentul in care tehnologia informatica a inceput sa se dezvolte si sa se extinda in toate domeniile. Acest director de departament informatica are rolul de a coordona si de a gestiona activitatile informatice ale unei organizatii. El trebuie sa asigure buna functionare a sistemelor informatice, sa monitorizeze si sa optimizeze performanta acestora, sa asigure securitatea informatiei si sa se asigure ca toate procesele informatice sunt eficiente si eficace. De asemenea, acest director de departament informatica trebuie sa se asigure ca toate proiectele informatice sunt implementate corect si la timp. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul informaticii si sa fie capabil sa ia decizii rapide si corecte.

Model fisa de post: director departament informatica

Fisa de post pentru meseria de director departament informatica


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: director departament informatica, cod COR 133006


Grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

FISa DE POST - DIRECTOR DEPARTAMENT INFORMATICa

Descrierea postului:

Directorul Departamentului Informatica are responsabilitatea de a asigura buna functionare a sistemelor informatice ale companiei. Acesta lucreaza cu o echipa de specialisti in informatica pentru a dezvolta, implementa si mentine solutiile IT ale companiei. Directorul Departamentului Informatica este responsabil pentru supervizarea tuturor aspectelor legate de sistemul informatic, inclusiv retea, securitate si dezvoltare de software.

Responsabilitati:

Dezvoltarea si implementarea politicilor si procedurilor departamentului informatica
Supervizarea echipei de specialisti in informatica si administrarea resurselor departamentului
Dezvoltarea si implementarea de strategii de securitate a informatiilor pentru a proteja datele si informatiile companiei
Planificarea, dezvoltarea si implementarea sistemelor informationale ale companiei
Asigurarea bunei functionari a sistemelor de retea si a infrastructurii IT
Monitorizarea si mentinerea standardelor de performanta a sistemelor informationale si a infrastructurii IT
Dezvoltarea si mentinerea relatiilor cu furnizorii de servicii IT si de hardware
Dezvoltarea si mentinerea relatiilor cu alte departamente din companie pentru a identifica nevoile de afaceri si a furniza solutii IT corespunzatoare
Cerinte:

Licenta in informatica sau domeniu relevant
Experienta de minimum 5 ani in dezvoltarea si administrarea sistemelor informatice
Cunostinte avansate despre infrastructura IT, retele si securitatea informatiilor
Experienta in dezvoltarea si implementarea politicilor si procedurilor IT
Abilitati excelente de comunicare si gestionare a echipei
Abilitati excelente de planificare si organizare
Capacitatea de a rezolva probleme si de a oferi solutii IT inovatoare
Beneficii:

Pachet salarial atractiv
Program flexibil de lucru
Posibilitati de dezvoltare profesionala in cadrul companiei
Mediu de lucru dinamic si provocator
Aceasta este o descriere generala a postului de Director Departament Informatica si nu include toate responsabilitatile si cerintele specifice ale acestuia. Acestea pot fi discutate in detaliu in timpul interviului.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 133

  Grupa Minora 133

  Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COR

  Grupa de baza 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din serviciile de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COD

  COD COR 133006 - director departament informatica