.

Cod COR director departament securitate


Cod COR director departament securitate

Cod COR: director departament securitate

Cod COR: 134920 - director departament securitate


Meseria de director departament securitate face parte din grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de director departament securitate

Meseria de director de departament de securitate a aparut in urma cu mai multi ani, in momentul in care s-a constatat necesitatea de a proteja bunurile si persoanele. Acest lucru a fost necesar pentru a preveni furturile si alte infractiuni. In prezent, directorii de departament de securitate sunt responsabili pentru asigurarea securitatii fizice si informatice a unei organizatii. Ei sunt responsabili pentru implementarea si monitorizarea politicilor de securitate, precum si pentru investigarea incidentelor de securitate. De asemenea, ei sunt responsabili pentru asigurarea ca angajatii si clientii sunt in siguranta si ca bunurile sunt protejate. Directorii de departament de securitate trebuie sa fie la curent cu cele mai noi tehnologii si practici de securitate si sa fie capabili sa ia decizii rapide si corecte in situatii de urgenta.

Model fisa de post: director departament securitate

Fisa de post pentru meseria de director departament securitate


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: director departament securitate, cod COR 134920


Grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

Pozitia: Director Departament Securitate

Responsabilitati principale:

Dezvoltarea si implementarea politicii de securitate a companiei;
Identificarea si evaluarea riscurilor de securitate si implementarea masurilor adecvate de prevenire a acestora;
Dezvoltarea si implementarea programelor de formare si instruire in domeniul securitatii pentru angajati;
Coordonarea activitatilor de securitate si monitorizarea sistemelor de securitate ale companiei;
Supervizarea personalului de securitate si asigurarea respectarii politicilor si procedurilor de securitate;
Asigurarea implementarii si respectarii normelor si reglementarilor de securitate;
Realizarea unui raport periodic de evaluare a performantelor departamentului de securitate;
intretinerea relatiilor cu autoritatile si alte organizatii din domeniul securitatii.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul securitatii sau experienta relevanta in domeniu;
Experienta in coordonarea si gestionarea personalului de securitate;
Abilitati de comunicare si negociere;
Cunoasterea legilor si regulamentelor de securitate;
Abilitati analitice si de evaluare a riscurilor;
Capacitatea de a lua decizii rapide si eficiente in situatii de criza;
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termene limita;
Limba engleza la nivel avansat.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 134

  Grupa Minora 134

  Conducatori de unitati de prestari servicii

  Conducatorii de unitati de prestari de servicii planifica, conduc si coordoneaza furnizarea de servicii privind ingrijirea copiilor, sanatatea, ajutorul social, educatia si alte servicii profesionale si, de asemenea, gestioneaza activitatea sucursalelor institutiilor ce ofera servicii financiare si de asigurari.

 • COR

  Grupa de baza 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza se refera la conducatorii care planifica, coordoneaza direct si evalueaza furnizarea de servicii specializate profesionale si tehnice si care nu sunt clasificati in subgrupa majora 12 - Conducatori in domeniul administrativ si comercial sau in subgrupa majora 13 - Conducatori de unitati din industrie si servicii. De exemplu, conducatorii responsabili pentru furnizarea de servicii specifice politiei, corective, de biblioteca, juridice si a celor specifice pompierilor sunt clasificati aici.

 • COD

  COD COR 134920 - director departament securitate