.

Cod COR director dezvoltare afacere in domeniul agroalimentar


Cod COR director dezvoltare afacere in domeniul agroalimentar

Cod COR: director dezvoltare afacere in domeniul agroalimentar

Cod COR: 112038 - director dezvoltare afacere in domeniul agroalimentar


Meseria de director dezvoltare afacere in domeniul agroalimentar face parte din grupa de baza: 112 Directori generali, directori executivi si asimilati.

Istoria meseriei de director dezvoltare afacere in domeniul agroalimentar

Istoria meseriei de director dezvoltare afacere in domeniul agroalimentar se intinde pe o perioada de aproximativ doua decenii. Incepand cu anii 1990, aceasta meserie a devenit din ce in ce mai importanta in industria agroalimentara, deoarece a permis companiilor sa se concentreze pe cresterea si dezvoltarea afacerilor lor. Directorii de dezvoltare afacere au fost responsabili pentru identificarea si implementarea strategiilor de crestere si dezvoltare a afacerilor, precum si pentru identificarea si exploatarea oportunitatilor de afaceri. Acestia au fost, de asemenea, responsabili pentru identificarea si gestionarea riscurilor si pentru asigurarea unei baze solide pentru dezvoltarea afacerilor. In prezent, directorii de dezvoltare afacere in domeniul agroalimentar sunt responsabili pentru identificarea si implementarea strategiilor de crestere si dezvoltare a afacerilor, precum si pentru identificarea si exploatarea oportunitatilor de afaceri. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru identificarea si gestionarea riscurilor si pentru asigurarea unei baze solide pentru dezvoltarea afacerilor.

Model fisa de post: director dezvoltare afacere in domeniul agroalimentar

Fisa de post pentru meseria de director dezvoltare afacere in domeniul agroalimentar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: director dezvoltare afacere in domeniul agroalimentar, cod COR 112038


Grupa de baza: 112 Directori generali, directori executivi si asimilati

Iata o posibila fisa de post pentru un Director Dezvoltare Afacere in Domeniul Agroalimentar:

## Titlu post: Director Dezvoltare Afacere in Domeniul Agroalimentar

## Scopul postului:

Directorul Dezvoltare Afacere in Domeniul Agroalimentar are responsabilitatea de a dezvolta si implementa strategii si politici pentru a sprijini cresterea si dezvoltarea unei companii din domeniul agroalimentar. El/ea ar trebui sa aiba o buna intelegere a proceselor de afaceri, a tehnologiilor de productie si distrubutie a produselor agroalimentare si sa poata coordona eficient echipele de angajati.

## Responsabilitati:

- Definirea si implementarea strategiei si politicii de dezvoltare a afacerii in sectorul agroalimentar;
- Identificarea si dezvoltarea de noi oportunitati de afaceri in sectorul agroalimentar, inclusiv dezvoltarea de noi produse sau servicii, explorarea de noi piete si imbunatatirea eficientei operationale;
- Dezvoltarea si implementarea de strategii de marketing si comunicare pentru a sprijini dezvoltarea afacerii si consolidarea brandului;
- Supervizarea activitatilor administrative si operationale ale companiei in domeniul agroalimentar;
- Asigurarea unei bune comunicari si relationari cu partenerii de afaceri si cu alte parti interesate in sectorul agroalimentar;
- Asigurarea respectarii legilor si reglementarilor in vigoare in domeniul agroalimentar, inclusiv a politicilor de mediu si sanatate si securitate in munca.

## Cerinte:

- Studii superioare in domeniul afacerilor sau al ingineriei, cu un masterat/doctorat reprezentand un avantaj;
- Cel putin 7 ani de experienta intr-un rol similar de conducere in sectorul agroalimentar;
- Abilitati excelente de leadership si de creare a echipei de dezvoltare a afacerii in sectorul agroalimentar, cu capacitatea de a motiva angajatii si de a gestiona cu succes o echipa;
- Abilitati excelente de comunicare, negociere si relationare interdepartamentala in domeniul agroalimentar;
- Orientare spre rezultate, cu capacitati analitice si de rezolvare a problemelor in domeniul afacerilor si de productie in sectorul agroalimentar;
- Cunostinte temeinice de afaceri, inclusiv in domeniul financiar, contabil si juridic in sectorul agroalimentar;
- Abilitatea de a gandi si de a actiona in mod creativ si inovator, cu o viziune clara asupra dezvoltarii companiei in sectorul agroalimentar.

Aceasta este o fisa de post generala pentru un Director Dezvoltare Afacere in Domeniul Agroalimentar, iar responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de companie si de specificul industriei in care aceasta activeaza. Este important ca fiecare fisa de post sa fie adaptata la nevoile organizatiei si la cerintele postului.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 112

  Grupa Minora 112

  inalti conducatori ai administratiei publice

  inaltii conducatori ai administratiei publice asigura consiliere pe probleme de politica, supravegheaza interpretarea si implementarea politicilor guvernamentale si a legislatiei de catre departamentele si agentiile guvernamentale, isi reprezinta tara in strainatate si actioneaza in numele acesteia sau indeplinesc sarcini similare in cadrul organizatiilor interguvernamentale. Acestia planifica, organizeaza, coordoneaza direct, controleaza si evalueaza activitatile generale ale departamentelor, consiliilor, agentiilor sau comisiilor la nivel municipal ori local, regional si national, in conformitate cu legislatia si politicile stabilite de catre organismele legislative si guvernamentale.

 • COR

  Grupa de baza 112 Directori generali, directori executivi si asimilati

  Directorii generali, directorii si asimilatii acestora formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor sau organizatiilor (cu exceptia organizatiilor specializate si a departamentelor guvernamentale), cu sprijinul altor manageri (directori), de obicei in cadrul liniilor stabilite de catre consiliul de administratie sau organismele de conducere, in fata carora sunt responsabili pentru operatiunile intreprinse si rezultatele aferente acestora. 1120 Directori generali, directori executivi si asimilati Directorii generali si directorii executivi formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza (direct) si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor sau organizatiilor (cu exceptia organizatiilor specializate si a departamentelor guvernamentale), cu sprijinul altor manageri (directori), de obicei in cadrul liniilor (directoare) stabilite de catre consiliul de administratie sau organismele de conducere, in fata carora sunt responsabili pentru operatiunile intreprinse si rezultatele aferente acestora.

 • COD

  COD COR 112038 - director dezvoltare afacere in domeniul agroalimentar