.

Cod COR director/director executiv conformitate


Cod COR director/director executiv conformitate

Cod COR: director/director executiv conformitate

Cod COR: 121116 - director/director executiv conformitate


Meseria de director/director executiv conformitate face parte din grupa de baza: 1211 Conducatori in domeniul financiar.

Istoria meseriei de director/director executiv conformitate

Meseria de director/director executiv conformitate a luat nastere in anii 1990, ca raspuns la nevoia de a asigura conformitatea cu reglementarile si standardele de reglementare. Acest rol a devenit din ce in ce mai important in ultimii ani, in special in domeniul financiar, datorita cresterii complexitatii reglementarilor si a numarului de organizatii care trebuie sa se conformeze. Directorul/directorul executiv conformitate are responsabilitatea de a asigura conformitatea cu reglementarile si standardele de reglementare, precum si de a monitoriza si raporta orice incalcari ale acestora. Acesta trebuie sa fie familiarizat cu toate reglementarile si standardele de reglementare si sa fie capabil sa identifice orice incalcari si sa ia masuri corespunzatoare. De asemenea, acesta trebuie sa fie capabil sa comunice cu autoritatile de reglementare si sa colaboreze cu alte departamente pentru a asigura conformitatea.

Model fisa de post: director/director executiv conformitate

Fisa de post pentru meseria de director/director executiv conformitate


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: director/director executiv conformitate, cod COR 121116


Grupa de baza: 1211 Conducatori in domeniul financiar

Iata o posibila fisa de post pentru un Director/Director Executiv Conformitate:

## Titlu post: Director/Director Executiv Conformitate

## Scopul postului:

Directorul/Directorul Executiv de Conformitate are responsabilitatea de a dezvolta, implementa si monitoriza politici si proceduri de conformitate, in conformitate cu reglementarile sau legile aplicabile firmei, precum si de a sprijini managementul in respectarea standardelor etice si a valorilor organizatiei. El/ea trebuie sa aiba o intelegere solida a reglementarilor si a riscurilor de conformitate si sa poata coordona eficient echipele de angajati in ceea ce priveste strategiile de conformitate.

## Responsabilitati:

- Dezvoltarea si implementarea de politici si proceduri de conformitate, in conformitate cu reglementarile sau legile aplicabile firmei;
- Monitorizarea si raportarea riscurilor de conformitate, inclusiv identificarea si gestionarea riscurilor asociate cu noile activitati sau produse;
- Furnizarea de informatii si de instruire in domeniul conformitatii, astfel incat toti angajatii sa inteleaga si sa respecte regulile si procedurile de conformitate ale firmei;
- Crearea si actualizarea de politici si proceduri de conformitate pentru a reflecta schimbarile in reglementarile si legile aplicabile;
- Asigurarea respectarii standardelor etice si a valorilor organizationale ale firmei;
- Mentinerea unui dialog constructiv cu autoritatile de reglementare si cu alte parti interesate relevante;

## Cerinte:

- Studii superioare in drept sau intr-un domeniu relevant, cu specializare in conformitate;
- Cel putin 7 ani de experienta in domeniul conformitatii, cu cel putin 3-5 ani intr-un rol de conducere;
- Cunostinte solide in domeniul reglementarilor si al legilor aplicabile firmei;
- Abilitati excelente de leadership si de creare a echipei, cu capacitatea de a motiva angajatii si de a gestiona cu succes o echipa;
- Abilitati excelente de comunicare, negociere si relationare interdepartamentala in sectorul bancar;
- Orientare spre eficienta si precizie, cu capacitati analitice si de rezolvare a problemelor;
- Abilitatea de a gandi si de a actiona in mod creativ si inovator pentru a imbunatati procesele si procedurile de conformitate.

Aceasta este o fisa de post generala pentru un Director/Director Executiv Conformitate, iar responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de companie si de specificul industriei bancare/societatilor financiare in care aceasta activeaza. Este important ca fiecare fisa de post sa fie adaptata la nevoile organizatiei si la cerintele postului.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 12

  Subgrupa Majora 12

  Conducatori in domeniul administrativ si comercial

  Conducatorii din domeniul administrativ si comercial planifica, organizeaza, coordoneaza direct si controleaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politica de planificare, cercetare si dezvoltare, publicitate si relatii publice, precum si activitatile de vanzare si de marketing ale intreprinderilor sau organizatiilor ori ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii sau intreprinderi.

 • 121

  Grupa Minora 121

  Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ

  Directorii de intreprinderi si conducatorii din domeniul administrativ planifica, organizeaza, conduc, controleaza si coordoneaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politice, de planificare ale organizatiilor sau ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii ori intreprinderi.

 • COR

  Grupa de baza 1211 Conducatori in domeniul financiar

  Conducatorii din domeniul financiar planifica, conduc direct si coordoneaza operatiunile financiare ale intreprinderii sau organizatiei, in colaborare (consultare) cu managerii (conducerea de nivel superior) si cu conducatorii altor departamente ori sectiuni.

 • COD

  COD COR 121116 - director/director executiv conformitate