.

Cod COR director divizie informatica


Cod COR director divizie informatica

Cod COR: director divizie informatica

Cod COR: 133005 - director divizie informatica


Meseria de director divizie informatica face parte din grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Istoria meseriei de director divizie informatica

Meseria de director de divizie informatica a aparut in urma cu aproximativ doua decenii, in momentul in care tehnologia informatica a inceput sa se dezvolte rapid. Acest director de divizie informatica are rolul de a coordona si de a gestiona activitatile informatice ale unei companii, precum si de a asigura ca acestea sunt eficiente si eficace. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul informaticii si sa fie capabil sa ia decizii strategice si sa implementeze solutii informatice adecvate. De asemenea, acesta trebuie sa fie capabil sa gestioneze echipa de informaticieni si sa asigure ca toate proiectele informatice sunt implementate corect si la timp.

Model fisa de post: director divizie informatica

Fisa de post pentru meseria de director divizie informatica


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: director divizie informatica, cod COR 133005


Grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

FISA DE POST PENTRU DIRECTOR DIVIZIE INFORMATICa

Titlul postului: Director Divizie Informatica

Scopul postului: Coordonarea si gestionarea activitatilor departamentului de informatica al organizatiei, asigurand utilizarea eficienta si eficace a tehnologiei informationale si a resurselor umane si financiare alocate.

Responsabilitati principale:

Planificarea, organizarea, coordonarea si controlul activitatilor departamentului de informatica;
Definirea si implementarea strategiei de dezvoltare a sistemelor de informatii si a tehnologiilor IT in cadrul organizatiei;
Asigurarea dezvoltarii si utilizarii unor sisteme si aplicatii software robuste, securizate si eficiente;
Implementarea politicilor si procedurilor de securitate a datelor si a retelelor de calculatoare;
Identificarea nevoilor de investitii in tehnologia informationala si pregatirea si gestionarea bugetului departamentului de informatica;
Managementul relatiilor cu furnizorii de servicii si echipamente IT;
Promovarea unui mediu de lucru eficient si a unei culturi a inovatiei si a perfectionarii continue in cadrul departamentului de informatica;
Monitorizarea evolutiei pietei si a noilor tehnologii, identificarea tendintelor si propunerea de solutii pentru imbunatatirea activitatilor departamentului de informatica;
Raportarea regulata a activitatilor si a rezultatelor departamentului de informatica catre conducerea organizatiei.
Cerinte:

Studii superioare finalizate in domeniul informatica sau al managementului;
Experienta de minim 7 ani in domeniul IT, dintre care minim 3 ani in pozitie de conducere;
Cunostinte avansate in domeniul tehnologiilor IT si in administrarea retelelor de calculatoare si servere;

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 133

  Grupa Minora 133

  Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COR

  Grupa de baza 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din serviciile de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COD

  COD COR 133005 - director divizie informatica