.

Cod COR director filiala cercetare-proiectare


Cod COR director filiala cercetare-proiectare

Cod COR: director filiala cercetare-proiectare

Cod COR: 122307 - director filiala cercetare-proiectare


Meseria de director filiala cercetare-proiectare face parte din grupa de baza: 1223 Conducatori in domeniul cercetarii si dezvoltarii.

Istoria meseriei de director filiala cercetare-proiectare

Meseria de director filiala cercetare-proiectare a aparut in urma cu aproximativ doua decenii, in momentul in care companiile au inceput sa se concentreze pe dezvoltarea de produse si servicii inovatoare. Acest lucru a necesitat o abordare mai organizata si mai profesionista a cercetarii si proiectarii, ceea ce a dus la aparitia acestei meserii. Directorul filialei cercetare-proiectare are sarcina de a coordona si de a gestiona activitatile de cercetare si proiectare ale companiei, precum si de a asigura ca acestea sunt realizate la standarde inalte si in termenii stabiliti. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul cercetarii si proiectarii, precum si abilitati de comunicare si de management. De asemenea, trebuie sa fie capabil sa identifice si sa implementeze solutii inovatoare si eficiente pentru a face fata provocarilor din domeniul cercetarii si proiectarii.

Model fisa de post: director filiala cercetare-proiectare

Fisa de post pentru meseria de director filiala cercetare-proiectare


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: director filiala cercetare-proiectare, cod COR 122307


Grupa de baza: 1223 Conducatori in domeniul cercetarii si dezvoltarii

Titlu post: Director filiala cercetare-proiectare

Descrierea postului:

Directorul filialei cercetare-proiectare are responsabilitatea de a conduce activitatile de cercetare si dezvoltare (R&D) ale filialei, coordonand eforturile echipei pentru a atinge obiectivele strategice si operationale. in calitate de sef al departamentului de cercetare-proiectare, directorul filialei va fi responsabil pentru planificarea si implementarea programelor de cercetare si dezvoltare, precum si pentru monitorizarea si raportarea progreselor inregistrate in ceea ce priveste obiectivele de cercetare, bugetul si termenele de livrare.


Responsabilitatile postului:


Coordonarea echipelor de cercetare si dezvoltare pentru a atinge obiectivele strategice si operationale

Planificarea si implementarea programelor de cercetare si dezvoltare

Monitorizarea si raportarea progreselor inregistrate in ceea ce priveste obiectivele de cercetare, bugetul si termenele de livrare

Stabilirea si mentinerea standardelor de calitate in ceea ce priveste procesele si produsele de cercetare si dezvoltare

Dezvoltarea si mentinerea relatiilor cu clientii si partenerii de afaceri, colaborarea cu echipele de vanzari si marketing pentru a promova produsele si serviciile filialei

Stabilirea si mentinerea bugetului departamentului de cercetare si dezvoltare

Identificarea si implementarea de noi tehnologii si metode de cercetare si dezvoltare pentru a spori inovatia si performanta echipei

Evaluarea si gestionarea riscurilor legate de proiectele de cercetare si dezvoltare, precum si asigurarea conformitatii cu reglementarile si standardele industriale relevante.


Cerinte:


Studii superioare in domeniul stiintelor ingineriei, informaticii sau a unui domeniu relevant

Experienta relevanta in conducerea si coordonarea echipelor de cercetare si dezvoltare, precum si in planificarea si implementarea programelor de cercetare si dezvoltare

Cunostinte solide in managementul proiectelor si bugetelor, precum si in evaluarea si gestionarea riscurilor

Capacitatea de a intelege si aplica reglementarile si standardele relevante pentru domeniul cercetarii si dezvoltarii

Abilitati excelente de comunicare, atat scriere cat si vorbire, si abilitati excelente de conducere si coordonare a echipei

Abilitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termene stranse de livrare.


Aceasta este o fisa de post generica, care poate fi adaptata in functie de nevoile si contextul specific al organizatiei.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 12

  Subgrupa Majora 12

  Conducatori in domeniul administrativ si comercial

  Conducatorii din domeniul administrativ si comercial planifica, organizeaza, coordoneaza direct si controleaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politica de planificare, cercetare si dezvoltare, publicitate si relatii publice, precum si activitatile de vanzare si de marketing ale intreprinderilor sau organizatiilor ori ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii sau intreprinderi.

 • 122

  Grupa Minora 122

  Conducatori in domeniul vanzari, marketing si dezvoltare

  Conducatorii din domeniul vanzari, marketing si dezvoltare planifica, organizeaza, controleaza direct si coordoneaza activitatile de publicitate, relatii publice, cercetare si dezvoltare, precum si activitatile de vanzare si marketing ale intreprinderilor si organizatiilor sau ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii ori intreprinderi.

 • COR

  Grupa de baza 1223 Conducatori in domeniul cercetarii si dezvoltarii

  Conducatorii din domeniul cercetarii si dezvoltarii planifica, coordoneaza direct activitatile de cercetare si dezvoltare ale unei intreprinderi sau organizatii ori ale intreprinderilor care furnizeaza servicii similare pentru alte organizatii sau intreprinderi.

 • COD

  COD COR 122307 - director filiala cercetare-proiectare