.

Cod COR director general adjunct


Cod COR director general adjunct

Cod COR: director general adjunct

Cod COR: 111238 - director general adjunct


Meseria de director general adjunct face parte din grupa de baza: 1112 inalti conducatori ai administratiei publice.

Istoria meseriei de director general adjunct

Directorul general adjunct este o pozitie de conducere care a aparut in ultimii ani. Acesta este un post care ofera sprijin si asistenta directorului general si este responsabil pentru implementarea strategiilor si politicilor companiei. Acesta poate avea responsabilitati variate, inclusiv coordonarea activitatilor de zi cu zi, gestionarea proiectelor si asigurarea unei comunicari eficiente intre departamente. De asemenea, poate fi responsabil pentru monitorizarea si evaluarea performantelor angajatilor si pentru asigurarea unei bune functionari a departamentelor. Acest post a devenit din ce in ce mai popular in ultimii ani, deoarece ofera oportunitati de crestere si dezvoltare profesionala.

Model fisa de post: director general adjunct

Fisa de post pentru meseria de director general adjunct


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: director general adjunct , cod COR 111238


Grupa de baza: 1112 inalti conducatori ai administratiei publice

Iata o posibila fisa de post pentru Director General Adjunct:

Titlu post: Director General Adjunct

Descrierea postului:

Directorul General Adjunct este un oficial executiv care raspunde de gestionarea operationala a companiei si asigura indeplinirea obiectivelor strategice si tactice ale organizatiei. Acesta lucreaza indeaproape cu Directorul General si detine autoritatea necesara pentru a lua decizii referitoare la operatiunile zilnice ale companiei.

Responsabilitatile si indatoririle:

- Asigurarea de conducere si supraveghere pentru departamentele operationale ale companiei, inclusiv vanzari, marketing, productie si logistica
- Dezvoltarea si implementarea de strategii si tactici pentru realizarea obiectivelor de afaceri ale companiei si pentru imbunatatirea performantei organizationale
- Monitorizarea activitatilor zilnice si a performantei operationale si elaborarea de rapoarte referitoare la acestea
- Identificarea si gestionarea riscurilor si problemelor legate de operatiunile zilnice ale companiei
- Gestionarea bugetului companiei si a altor aspecte financiare, inclusiv elaborarea de rapoarte financiare si de buget
- Participarea la intalniri si sedinte ale consiliului de administratie si elaborarea de rapoarte referitoare la subiectele tratate
- Supervizarea si coordonarea programelor de formare si dezvoltare a angajatilor
- Asigurarea de comunicare eficienta si transparenta intre conducerea companiei si angajati, precum si furnizarea de informatii si consultanta pentru mass-media
- Identificarea si dezvoltarea de parteneriate strategice cu alte companii si organizatii
- Asigurarea implementarii politicii si procedurilor companiei si asigurarea conformitatii cu reglementarile si standardele legale.

Cerinte:

- Diploma de licenta in afaceri, administrare sau un domeniu relevant
- Experienta anterioara intr-o pozitie similara sau intr-un domeniu relevant
- Cunoasterea legilor si reglementarilor din domeniul afacerilor si a normelor de calitate
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a lua decizii rapide si de a gestiona problemele complexe
- Limba engleza vorbita si scrisa la nivel avansat si cunostinte solide ale altor limbi straine
- Etica profesionala si integritate impecabila
- Capacitatea de a colabora cu diferite parti interesate si de a construi relatii de incredere cu acestea
- Abilitati excelente de analiza si de gandire strategica
- Abilitati excelente de organizare si planificare
- Abilitati excelente de gestionare a timpului si a prioritatilor.

Aceasta este doar o schita generala de fisa de post pentru Director General Adjunct. Detaliile exacte pot varia in functie de cerintele si conditiile specifice pentru fiecare pozitie in parte.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1112 inalti conducatori ai administratiei publice

  inaltii conducatori ai administratiei publice asigura consiliere pe probleme de politica, supravegheaza interpretarea si implementarea politicilor guvernamentale si a legislatiei de catre departamentele si agentiile guvernamentale, isi reprezinta tara in strainatate si actioneaza in numele acesteia sau indeplinesc sarcini similare in cadrul organizatiilor interguvernamentale. Acestia planifica, organizeaza, coordoneaza direct, controleaza si evalueaza activitatile generale ale departamentelor, consiliilor, agentiilor sau comisiilor la nivel municipal ori local, regional si national, in conformitate cu legislatia si politicile stabilite de catre organismele legislative si guvernamentale.

 • COD

  COD COR 111238 - director general adjunct