.

Cod COR director institutie publica


Cod COR director institutie publica

Cod COR: director institutie publica

Cod COR: 111207 - director institutie publica


Meseria de director institutie publica face parte din grupa de baza: 1112 inalti conducatori ai administratiei publice.

Istoria meseriei de director institutie publica

Istoria meseriei de director al unei institutii publice se intinde pe parcursul mai multor secole. Primii directori ai institutiilor publice au fost numiti in secolul al XVII-lea, in Anglia, pentru a administra si a gestiona activitatile acestora. Acestia au fost responsabili pentru a asigura ca institutiile publice functionau in mod eficient si corect, si au fost responsabili pentru a asigura ca acestea respectau legile si regulile in vigoare. In secolul al XIX-lea, directorii institutiilor publice au fost responsabili pentru a asigura ca acestea erau eficiente si eficace in ceea ce priveste serviciile oferite. In prezent, directorii institutiilor publice sunt responsabili pentru a asigura ca acestea sunt eficiente si eficace in ceea ce priveste serviciile oferite, precum si pentru a asigura ca acestea respecta legile si regulile in vigoare.

Model fisa de post: director institutie publica

Fisa de post pentru meseria de director institutie publica


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: director institutie publica, cod COR 111207


Grupa de baza: 1112 inalti conducatori ai administratiei publice

Iata o posibila fisa de post pentru Director Institutie Publica:

Titlu post: Director Institutie Publica

Descrierea postului:

Directorul Institutiei Publice este responsabil pentru conducerea si managementul eficient al institutiei publice. El/ea asigura implementarea politicilor si a deciziilor luate de conducerea guvernului si coordoneaza activitatile institutiei publice pentru a indeplini obiectivele sale.

Responsabilitatile si indatoririle:

- Conduce, organizeaza si coordoneaza activitatile institutiei publice
- Asigura implementarea politicilor si a deciziilor luate de conducerea guvernului
- Analizeaza si monitorizeaza evolutia politicilor si a proceselor institutiei publice
- Furnizeaza recomandari si solutii pentru problemele institutiei publice
- Elaboreaza planuri strategice si operationale pentru a indeplini obiectivele institutiei publice
- Gestioneaza bugetul si resursele alocate institutiei publice
- Colaboreaza cu alti membri ai guvernului si cu liderii din sectorul public si cel privat pentru a realiza obiectivele guvernamentale cu privire la serviciile publice
- Comunica si interactioneaza cu mass-media si cu publicul pentru a informa si a educa cu privire la activitatea institutiei publice
- Furnizeaza rapoarte si analize pentru problemele institutiei publice

Cerinte:

- Diploma universitara intr-un domeniu relevant (de exemplu, administratie publica, economie, sau politica)
- Experienta de lucru in sectorul public sau privat, in pozitii de conducere sau in functii similare
- Cunoasterea profunda a politicilor si a proceselor institutiilor publice
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a lua decizii rapide si de a gestiona problemele complexe
- Etica profesionala si integritate impecabile
- Capacitatea de a colabora cu diferite parti interesate si de a construi relatii de incredere cu acestea
- Capacitatea de a intelege si de a gestiona bugetele si resursele alocate in cadrul institutiei publice

Aceasta este doar o schita generala de fisa de post pentru Director Institutie Publica. Detaliile exacte pot varia in functie de cerintele si conditiile specifice pentru fiecare pozitie in parte.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1112 inalti conducatori ai administratiei publice

  inaltii conducatori ai administratiei publice asigura consiliere pe probleme de politica, supravegheaza interpretarea si implementarea politicilor guvernamentale si a legislatiei de catre departamentele si agentiile guvernamentale, isi reprezinta tara in strainatate si actioneaza in numele acesteia sau indeplinesc sarcini similare in cadrul organizatiilor interguvernamentale. Acestia planifica, organizeaza, coordoneaza direct, controleaza si evalueaza activitatile generale ale departamentelor, consiliilor, agentiilor sau comisiilor la nivel municipal ori local, regional si national, in conformitate cu legislatia si politicile stabilite de catre organismele legislative si guvernamentale.

 • COD

  COD COR 111207 - director institutie publica