.

Cod COR director zbor


Cod COR director zbor

Cod COR: director zbor

Cod COR: 132405 - director zbor


Meseria de director zbor face parte din grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri.

Istoria meseriei de director zbor

Meseria de director de zbor a existat de cand oamenii au inceput sa zboare. Primii directori de zbor au fost pilotii care au condus primele zboruri comerciale. Acestea au fost in general zboruri scurte, deoarece tehnologia de zbor nu era atat de avansata. Cu toate acestea, acesti piloti au fost responsabili de navigarea si de aterizarea avioanelor in siguranta. Cu trecerea timpului, tehnologia de zbor s-a imbunatatit si au aparut noi tipuri de avioane. Acest lucru a dus la cresterea numarului de zboruri comerciale si a necesitat o mai mare responsabilitate din partea directorilor de zbor. Acestea au devenit responsabile pentru planificarea si coordonarea zborurilor, precum si pentru asigurarea sigurantei pasagerilor si a echipajului. in prezent, directorii de zbor sunt responsabili pentru planificarea si coordonarea zborurilor, precum si pentru asigurarea sigurantei pasagerilor si a echipajului. Ei sunt responsabili de alegerea rutelor optime, de monitorizarea conditiilor meteorologice si de a lua decizii in caz de urgenta. De asemenea, ei sunt responsabili pentru a se asigura ca toate regulile si procedurile de zbor sunt respectate.

Model fisa de post: director zbor

Fisa de post pentru meseria de director zbor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: director zbor, cod COR 132405


Grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

Fisa postului pentru Meseria Director de Zbor este descrisa mai jos:

Titlul postului: Director de Zbor

Departament: Operatiuni Zbor

Raporteaza catre: Director General

Responsabilitati:

Supravegheaza si coordoneaza toate activitatile zborului, inclusiv planificarea, controlul si monitorizarea operatiunilor zborului, intretinerea aeronavelor si aeroporturilor si implementarea procedurilor de siguranta.

Asigura respectarea tuturor reglementarilor si cerintelor legale pentru operatiunile de zbor.

Responsabil pentru asigurarea rentabilitatii operatiunilor de zbor prin optimizarea costurilor si cresterea productivitatii.

Planifica si coordoneaza dezvoltarea si implementarea politicilor si procedurilor operationale pentru departamentul de zbor.

Asigura ca personalul de zbor este bine instruit si pregatit, respecta procedurile de siguranta si opereaza aeronavele conform standardelor si procedurilor de siguranta.

Gestioneaza si coordoneaza personalul din departamentul de zbor, asigurandu-se ca acesta respecta politicile si procedurile companiei.

Raporteaza Directorului General situatia operatiunilor de zbor si sugereaza masuri pentru imbunatatirea acestora.

Colaboreaza cu departamentele de marketing si vanzari pentru a dezvolta strategii de vanzare si marketing care sa sprijine operatiunile de zbor.

Intretine relatii bune cu autoritatile de reglementare ale aviatiei civile si cu alti operatori de zbor pentru a asigura respectarea reglementarilor si a normelor internationale.

Cerinte:

Studii superioare in domeniul aviatiei sau experienta relevanta in industria aviatiei.

Cunostinte excelente despre regulile de zbor, procedurile de siguranta si legile aviatiei civile.

Abilitati excelente de coordonare si management, cu o capacitate dovedita de a conduce si de a motiva oamenii.

Excelente abilitati de comunicare si de prezentare, cu abilitatea de a comunica eficient cu toate nivelele de personal si cu alte departamente.

Abilitatea de a rezolva probleme si de a lua decizii in timp real.

Orientat spre rezultate, cu o atitudine pozitiva si cu o capacitate dovedita de a rezolva probleme si de a lua decizii strategice.

Capacitatea de a lucra sub presiune si de a se adapta rapid la schimbari si la cerinte noi.

Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alte departamente.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri si asimilatii acestora planifica, conduc si coordoneaza activitatea de aprovizionare, transport, depozitare si distributie a bunurilor.

 • COD

  COD COR 132405 - director zbor