.

Cod COR diriginte oficiu telecomunicatii


Cod COR diriginte oficiu telecomunicatii

Cod COR: diriginte oficiu telecomunicatii

Cod COR: 133043 - diriginte oficiu telecomunicatii


Meseria de diriginte oficiu telecomunicatii face parte din grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Istoria meseriei de diriginte oficiu telecomunicatii

Meseria de diriginte de oficiu telecomunicatii a fost introdusa in anul 1868, cand primul sistem de telecomunicatii a fost construit in Statele Unite. Acesta a fost un sistem de telegrafie, care a permis comunicarea prin cablu intre orase. In anii urmatori, sistemul s-a extins si a devenit mai sofisticat, iar meseria de diriginte de oficiu telecomunicatii a devenit din ce in ce mai importanta. Dirigintii de oficiu telecomunicatii au fost responsabili pentru operarea si intretinerea sistemului de telecomunicatii, precum si pentru asigurarea unei comunicari clare si eficiente intre diferitele puncte de pe retea. In prezent, meseria de diriginte de oficiu telecomunicatii este una dintre cele mai importante si mai bine platite meserii din domeniul telecomunicatiilor.

Model fisa de post: diriginte oficiu telecomunicatii

Fisa de post pentru meseria de diriginte oficiu telecomunicatii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: diriginte oficiu telecomunicatii, cod COR 133043


Grupa de baza: 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

Titlu post: Diriginte Oficiu Telecomunicatii

Scopul postului: Coordonarea si administrarea tuturor activitatilor si resurselor din cadrul Oficiului Telecomunicatii, cu scopul de a asigura functionarea eficienta si eficace a serviciilor de telecomunicatii.

Responsabilitati principale:

Coordonarea tuturor activitatilor si resurselor din cadrul Oficiului Telecomunicatii;
Asigurarea implementarii eficiente si eficace a politicilor si procedurilor de operare a serviciilor de telecomunicatii;
Supervizarea si gestionarea resurselor umane, financiare si materiale ale Oficiului Telecomunicatii;
Asigurarea conformitatii cu toate regulile si reglementarile aplicabile in domeniul telecomunicatiilor;
Dezvoltarea si implementarea strategiilor pentru imbunatatirea eficientei si eficacitatii serviciilor de telecomunicatii;
Interactiunea cu alte departamente si organizatii pentru a asigura integritatea si interoperabilitatea serviciilor de telecomunicatii;
Supervizarea si gestionarea activitatilor de marketing si promovare a serviciilor de telecomunicatii;
Asigurarea ca toate plangerile si reclamatiile primite de la clienti sunt rezolvate intr-un mod prompt si eficient.
Cerinte:

Experienta de munca relevanta in domeniul telecomunicatiilor sau al managementului;
Cunostinte solide de management si coordonare de echipe;
Cunoasterea legislatiei si reglementarilor aplicabile in domeniul telecomunicatiilor;
Abilitati excelente de comunicare si relationare interpersonale;
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a-si gestiona timpul eficient;
Abilitatea de a lua decizii rapide si eficiente in situatii de criza;
Flexibilitate si adaptabilitate la schimbarile de mediu si la prioritati in schimbare.
Educatie si calificari:

Diploma de licenta in telecomunicatii, inginerie electrica sau o disciplina relevanta;
Cunostinte avansate de operare a calculatorului si a software-ului de birou;
Cunostinte avansate de limba romana si engleza, atat in scris, cat si in vorbire.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 133

  Grupa Minora 133

  Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COR

  Grupa de baza 1330 Conducatori in servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Conducatorii din serviciile de tehnologia informatiei si comunicatiilor planifica, conduc si coordoneaza activitatea de achizitii, de dezvoltare, de intretinere si utilizare a calculatorului si a sistemelor de comunicatii.

 • COD

  COD COR 133043 - diriginte oficiu telecomunicatii