.

Cod COR dispecer centrala, hidrocentru, cascada, dispecerate teritoriale


Cod COR dispecer centrala, hidrocentru, cascada, dispecerate teritoriale

Cod COR: dispecer centrala, hidrocentru, cascada, dispecerate teritoriale

Cod COR: 215102 - dispecer centrala, hidrocentru, cascada, dispecerate teritoriale


Meseria de dispecer centrala, hidrocentru, cascada, dispecerate teritoriale face parte din grupa de baza: 2151 Ingineri electricieni.

Istoria meseriei de dispecer centrala, hidrocentru, cascada, dispecerate teritoriale

Istoria meseriei de dispecer centrala, hidrocentru, cascada, dispecerate teritoriale se intinde pe o perioada de peste un secol. Incepand cu anii 1900, dispecerii centrali au fost responsabili pentru monitorizarea si controlul fluxului de energie electrica prin retelele de distributie. Acestia au fost responsabili pentru asigurarea unei alimentari stabile si sigure a energiei electrice catre consumatori. In anii 1950, hidrocentrele au fost introduse pentru a gestiona fluxul de energie electrica prin retelele hidroelectrice. Acestea au fost responsabile pentru monitorizarea si controlul fluxului de energie electrica prin retelele hidroelectrice si pentru asigurarea unei alimentari stabile si sigure a energiei electrice catre consumatori. In anii 1970, dispeceratele teritoriale au fost introduse pentru a gestiona fluxul de energie electrica prin retelele de distributie. Acestea au fost responsabile pentru monitorizarea si controlul fluxului de energie electrica prin retelele de distributie si pentru asigurarea unei alimentari stabile si sigure a energiei electrice catre consumatori. In anii 1980, cascadele au fost introduse pentru a gestiona fluxul de energie electrica prin retelele de distributie. Acestea au fost responsabile pentru monitorizarea si controlul fluxului de energie electrica prin retelele de distributie si pentru asigurarea unei alimentari stabile si sigure a energiei electrice catre consumatori. In prezent, dispecerii centrali, hidrocentrele, cascadele si dispeceratele teritoriale sunt responsabile pentru monitorizarea si controlul fluxului de energie electrica prin retelele de distributie si pentru asigurarea unei alimentari stabile si sigure a energiei elect

Model fisa de post: dispecer centrala, hidrocentru, cascada, dispecerate teritoriale

Fisa de post pentru meseria de dispecer centrala, hidrocentru, cascada, dispecerate teritoriale


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: dispecer centrala, hidrocentru, cascada, dispecerate teritoriale, cod COR 215102


Grupa de baza: 2151 Ingineri electricieni

Fisa de post pentru meseria de Dispecer Centrala, Hidrocentru, Cascada, Dispecerate Teritoriale

Descrierea postului:

Dispecerul centrala, hidrocentru, cascada sau dispecerate teritoriale este responsabil pentru monitorizarea si coordonarea activitatilor de pe teren, in timp real, prin intermediul sistemelor de comunicatii si a echipamentelor de monitorizare. Acesta trebuie sa asigure o comunicare eficienta intre echipele de interventie si sa ia decizii rapide si eficiente in situatii de urgenta.

Responsabilitati:

- Monitorizarea si coordonarea activitatilor de pe teren prin intermediul sistemelor de comunicatii si a echipamentelor de monitorizare
- Asigurarea unei comunicari eficiente intre echipele de interventie
- Identificarea si raportarea situatiilor de urgenta
- Luarea deciziilor rapide si eficiente in situatii de urgenta
- nregistrarea si raportarea incidentelor si a activitatilor desfasurate
- Asigurarea respectarii procedurilor si a politicilor de securitate si sanatate in munca
- Asigurarea bunei functionari a echipamentelor si a sistemelor de comunicatii
- Participarea la instruiri si sesiuni de formare pentru a-si imbunatati abilitatile si cunostintele

Cerinte:

- Experienta in domeniul dispecerizarii sau intr-un domeniu similar
- Abilitati excelente de comunicare si coordonare
- Capacitatea de a lua decizii rapide si eficiente in situatii de urgenta
- Cunostinte solide despre echipamentele si sistemele de comunicatii
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu stresant si dinamic
- Abilitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alte departamente
- Cunostinte solide despre procedurile si politicile de securitate si sanatate in munca

Educatie:

- Studii superioare in domeniul tehnic sau intr-un domeniu similar

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala
- Mediu de lucru dinamic si stimulant
- Asigurare medicala privata
- Abonament la sala de fitness

Aceasta este o descriere generala a postului de dispecer centrala, hidrocentru, cascada sau dispecerate teritoriale. Responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de companie si de specificul activitatii desfasurate.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 215

  Grupa Minora 215

  Ingineri in electrotehnologie

  Inginerii in electrotehnologie desfasoara cercetari si proiecteaza, ofera consultanta, planifica si coordoneaza direct constructia si exploatarea sistemelor electronice, electrice si de telecomunicatii, a componentelor, motoarelor si echipamentelor. Acestia organizeaza si stabilesc sistemele de control pentru a monitoriza performanta si siguranta ansamblurilor si sistemelor electrice si electronice.

 • COR

  Grupa de baza 2151 Ingineri electricieni

  Inginerii electricieni desfasoara cercetari, ofera consultanta, proiecteaza si coordoneaza direct activitatea de construire si de exploatare a sistemelor electrice, a componentelor, a motoarelor si a echipamentelor, consiliaza si coordoneaza activitatea de functionare a acestora, de intretinere si de reparare a lor sau studiaza si consiliaza cu privire la aspectele tehnologice ale materialelor, produselor si proceselor de inginerie electrica.

 • COD

  COD COR 215102 - dispecer centrala, hidrocentru, cascada, dispecerate teritoriale