Cod COR: 215103 - dispecer retea distributie
Meseria de dispecer retea distributie face parte din grupa de baza: 2151 Ingineri electricieni.
Meseria de dispecer retea de distributie a aparut in anii 1950, cand s-a dezvoltat prima retea de distributie a energiei electrice. Dispecerii retelei de distributie sunt responsabili pentru monitorizarea si controlul fluxului de energie electrica prin retea. Acest lucru implica monitorizarea si controlul tuturor elementelor retelei, inclusiv transformatoare, cabluri, conductori si alte echipamente. De asemenea, dispecerii retelei de distributie sunt responsabili pentru asigurarea unei alimentari stabile si sigure a energiei electrice catre clienti. Acest lucru implica monitorizarea si controlul fluxului de energie electrica prin retea, precum si identificarea si rezolvarea problemelor de alimentare. Dispecerii retelei de distributie sunt, de asemenea, responsabili pentru asigurarea unei alimentari sigure si eficiente a energiei electrice catre clienti.
Fisa de post pentru meseria de dispecer retea distributie
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: dispecer retea distributie, cod COR 215103
Titlul postului: Dispecer retea distributie
Descrierea postului:
Dispecerul retelei de distributie este responsabil pentru monitorizarea si controlul retelei de distributie a energiei electrice. Acesta trebuie sa asigure o distributie eficienta si sigura a energiei electrice catre consumatori, prin intermediul retelei de distributie.
Responsabilitati:
- Monitorizarea si controlul retelei de distributie a energiei electrice
- Asigurarea unei distributii eficiente si sigure a energiei electrice catre consumatori
- Identificarea si remedierea problemelor in reteaua de distributie
- Coordonarea interventiilor de urgenta in cazul unor defectiuni in reteaua de distributie
- nregistrarea si raportarea incidentelor si avarii in reteaua de distributie
- Asigurarea respectarii normelor si reglementarilor in vigoare in domeniul distributiei de energie electrica
- Colaborarea cu echipele de mentenanta si cu alte departamente ale companiei pentru a asigura o distributie eficienta si sigura a energiei electrice
Cerinte:
- Studii superioare in domeniul electric sau tehnic
- Experienta in domeniul distributiei de energie electrica
- Cunostinte solide in domeniul electric si al retelelor de distributie
- Abilitati de comunicare si coordonare a echipelor
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a lua decizii rapide si eficiente
- Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat
Beneficii:
- Pachet salarial atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala
- Mediu de lucru dinamic si stimulant
- Asigurare medicala privata
- Abonament la sala de fitness
Acestea sunt principalele responsabilitati si cerinte pentru postul de dispecer retea distributie. Candidatii interesati trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul electric si al retelelor de distributie, sa fie capabili sa lucreze sub presiune si sa ia decizii rapide si eficiente. n plus, candidatii trebuie sa aiba abilitati de comunicare si coordonare a echipelor si sa cunoasca limba engleza la nivel avansat.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri in electrotehnologie
Inginerii in electrotehnologie desfasoara cercetari si proiecteaza, ofera consultanta, planifica si coordoneaza direct constructia si exploatarea sistemelor electronice, electrice si de telecomunicatii, a componentelor, motoarelor si echipamentelor. Acestia organizeaza si stabilesc sistemele de control pentru a monitoriza performanta si siguranta ansamblurilor si sistemelor electrice si electronice.
Inginerii electricieni desfasoara cercetari, ofera consultanta, proiecteaza si coordoneaza direct activitatea de construire si de exploatare a sistemelor electrice, a componentelor, a motoarelor si a echipamentelor, consiliaza si coordoneaza activitatea de functionare a acestora, de intretinere si de reparare a lor sau studiaza si consiliaza cu privire la aspectele tehnologice ale materialelor, produselor si proceselor de inginerie electrica.