.

Cod COR documentarist (studii medii)


Cod COR documentarist (studii medii)

Cod COR: documentarist (studii medii)

Cod COR: 343516 - documentarist (studii medii)


Meseria de documentarist (studii medii) face parte din grupa de baza: 3435 Alti specialisti asimilati din domeniul artistic si cultural.

Istoria meseriei de documentarist (studii medii)

Documentarismul este o meserie veche, care se remarca prin prezentarea de informatii si evenimente intr-o forma vizuala. Documentarismul a inceput sa se dezvolte in anii 1800, cand fotografia a devenit mai accesibila. Primul documentar a fost realizat in 1895, de catre francezul Louis Lumi?re. Acesta a prezentat o scurta filmare a unei familii care se plimba cu trenul. Documentarismul a continuat sa se dezvolte in anii urmatori, cu ajutorul tehnologiei si al inovatiilor. in anii 1920, documentarismul a devenit mai popular, iar producatorii au inceput sa foloseasca tehnici de filmare mai avansate. in anii 1950, documentarismul a devenit mai accesibil si mai ieftin, ceea ce a permis producatorilor sa exploreze subiecte mai variate. in prezent, documentarismul este folosit pentru a prezenta informatii si evenimente din lumea intreaga. Documentaristii folosesc tehnici de filmare avansate si tehnologii moderne pentru a prezenta informatii si evenimente intr-o forma vizuala.

Model fisa de post: documentarist (studii medii)

Fisa de post pentru meseria de documentarist (studii medii)


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: documentarist (studii medii), cod COR 343516


Grupa de baza: 3435 Alti specialisti asimilati din domeniul artistic si cultural

Fisa de post pentru meseria de documentarist (studii medii) cuprinde urmatoarele informatii:

1. Titlul postului: Documentarist (studii medii)

2. Scopul postului: Realizarea de documentare video sau audio pentru diverse proiecte, precum si editarea si post-procesarea acestora.

3. Responsabilitati:

- Realizarea de documentare video sau audio pentru diverse proiecte, in functie de cerintele clientilor sau ale companiei;
- Planificarea si organizarea filmarilor, inclusiv stabilirea locatiilor, a echipamentelor necesare si a programului de filmare;
- Realizarea de interviuri cu subiectii documentarului, in functie de cerintele proiectului;
- Editarea si post-procesarea materialelor filmate, inclusiv adaugarea de efecte speciale, sunet si muzica de fundal;
- Asigurarea calitatii materialelor filmate si a continutului acestora, in conformitate cu cerintele proiectului si cu standardele de calitate ale companiei;
- Respectarea termenelor de livrare a proiectelor si a bugetelor alocate.

4. Cerinte:

- Studii medii finalizate in domeniul audiovizual sau experienta relevanta in domeniu;
- Cunostinte solide de operare a echipamentelor de filmare si editare video sau audio;
- Abilitati excelente de comunicare si interviu;
- Creativitate si abilitati de gandire critica;
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a respecta termenele limita;
- Cunostinte de limba engleza reprezinta un avantaj.

5. Conditii de munca:

- Program de lucru flexibil, in functie de cerintele proiectelor;
- Posibilitatea de a lucra in diferite locatii, in functie de cerintele proiectelor;
- Echipamente de filmare si editare moderne si performante;
- Posibilitatea de a lucra cu o echipa tanara si dinamica;
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de a avansa in cariera.

Aceasta fisa de post pentru meseria de documentarist (studii medii) poate fi adaptata in functie de cerintele si specificatiile companiei sau ale proiectelor pentru care se realizeaza documentarele.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 34

  Subgrupa Majora 34

  Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural indeplinesc sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor referitoare la serviciile juridice, asistenta sociala, cultura, prepararea produselor alimentare, sport si religie.

 • 343

  Grupa Minora 343

  Alti specialisti in domeniul artistic, cultural si culinar

  Alti specialisti din domeniul artistic, cultural si culinar combina aptitudinile creative si cunostintele tehnice si culturale in activitatea de preluare si prelucrare a fotografiilor, proiectarea si executarea decorurilor pentru teatru, vitrine (afisaje) de magazin si interioare de locuinte, pregatirea obiectelor pentru prezentare, intretinerea colectiilor din biblioteci si din galerii, a inregistrarilor si sistemelor de catalogare, crearea de meniuri, prepararea si prezentarea produselor alimentare, acorda sprijin pentru productiile de teatru, film si televiziune, precum si in alte domenii artistice si culturale.

 • COR

  Grupa de baza 3435 Alti specialisti asimilati din domeniul artistic si cultural

  Aceasta grupa de baza cuprinde ocupatiile auxiliare artistice si culturale care nu sunt clasificate in alta parte in grupa minora 343 - Alti specialisti in domeniul artistic, cultural si culinar. De exemplu, cei care ajuta regizorii si actorii cu punerea in scena a productiilor de teatru, film, televiziune sau comerciale sunt clasificati aici.

 • COD

  COD COR 343516 - documentarist (studii medii)