.

Cod COR dogar manual


Cod COR dogar manual

Cod COR: dogar manual

Cod COR: 731711 - dogar manual


Meseria de dogar manual face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.

Istoria meseriei de dogar manual

Meseria de dogar manual a fost practicata de-a lungul istoriei, incepand cu secolul al XV-lea. Dogarii manuali erau responsabili de transportul marfurilor si al persoanelor pe apa. Ei foloseau o barca sau o corabie pentru a transporta marfurile si persoanele de la un loc la altul. Dogarii manuali erau responsabili de navigarea corabiei, de controlul vitezei si de manevrarea ei in conditii de siguranta. Ei trebuiau sa cunoasca bine traseele si sa fie capabili sa navigheze in conditii dificile. Dogarii manuali erau, de asemenea, responsabili de intretinerea corabiei si de asigurarea ca aceasta era in stare buna de navigat. Aceasta meserie a fost practicata pana in secolul al XX-lea, cand a fost inlocuita de tehnologia moderna.

Model fisa de post: dogar manual

Fisa de post pentru meseria de dogar manual


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: dogar manual, cod COR 731711


Grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

Titlu post: Dogar manual

Descrierea postului:

Dogarul manual este responsabil pentru asamblarea, repararea si intretinerea echipamentelor si a materialelor din cadrul unei fabrici. Acesta trebuie sa utilizeze scule si echipamente manuale pentru a asambla piese si sa execute reparatii si intretinere.

Responsabilitati:

- Asamblarea si repararea echipamentelor si materialelor din cadrul fabricii;

- Utilizarea sculelor si echipamentelor manuale pentru a asambla piese;

- Executarea reparatiilor si intretinerii echipamentelor si materialelor;

- Verificarea si inspectarea echipamentelor si materialelor pentru a identifica defectiuni;

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur;

- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul asamblarii, repararii si intretinerii echipamentelor si materialelor;

- Abilitati de utilizare a sculelor si echipamentelor manuale;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de identificare si rezolvare a problemelor;

- Abilitati de citire si interpretare a documentatiei tehnice;

- Atentie la detalii si abilitati de organizare.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

  Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.

 • COD

  COD COR 731711 - dogar manual