.

Cod COR dozator la fabricarea electrozilor de sudura


Cod COR dozator la fabricarea electrozilor de sudura

Cod COR: dozator la fabricarea electrozilor de sudura

Cod COR: 722313 - dozator la fabricarea electrozilor de sudura


Meseria de dozator la fabricarea electrozilor de sudura face parte din grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte.

Istoria meseriei de dozator la fabricarea electrozilor de sudura

Meseria de dozator la fabricarea electrozilor de sudura a aparut in anii 1950, cand tehnologia sudurii a inceput sa se dezvolte. Dozatorii sunt responsabili pentru dozarea corecta a materialelor folosite in fabricarea electrozilor de sudura. Acestia trebuie sa cunoasca in detaliu procesul de fabricare si sa fie capabili sa masoare cantitatile exacte de materiale necesare pentru a obtine un produs de calitate. Dozatorii trebuie sa fie atenti la detalii si sa aiba o buna cunoastere a materialelor folosite in fabricarea electrozilor de sudura. Acestia trebuie sa fie capabili sa identifice si sa corecteze orice erori sau probleme care pot aparea in timpul procesului de fabricare. Meseria de dozator la fabricarea electrozilor de sudura este una dintre cele mai importante meserii in industria sudurii si necesita o buna cunoastere a materialelor si a procesului de fabricare.

Model fisa de post: dozator la fabricarea electrozilor de sudura

Fisa de post pentru meseria de dozator la fabricarea electrozilor de sudura


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: dozator la fabricarea electrozilor de sudura, cod COR 722313


Grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte

1. Titlu de post: Dozator la fabricarea electrozilor de sudura

2. Descrierea postului: Dozatorul este responsabil pentru dozarea corecta a materialelor folosite la fabricarea electrozilor de sudura. Acesta trebuie sa asigure ca cantitatea corecta de materiale este folosita in procesul de fabricare si sa verifice calitatea produsului final.

3. Responsabilitati:

- Dozarea corecta a materialelor folosite la fabricarea electrozilor de sudura;

- Verificarea calitatii produsului final;

- Monitorizarea si raportarea oricaror probleme aparute in procesul de fabricare;

- Respectarea procedurilor si regulilor de siguranta;

- Mentinerea curateniei in zona de lucru.

4. Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul fabricarii electrozilor de sudura;

- Cunostinte de baza in domeniul chimiei si al materialelor;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Atentie la detalii si capacitatea de a lucra in conditii de stres;

- Cunostinte de baza in utilizarea calculatorului.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7223 Reglori si operatori de masini unelte

  Reglorii si operatorii de masini unelte regleaza si/sau opereaza diferite masini unelte care sunt utilizate pentru realizarea de tolerante precise.

 • COD

  COD COR 722313 - dozator la fabricarea electrozilor de sudura