.

Cod COR dozator prelucrare cauciuc


Cod COR dozator prelucrare cauciuc

Cod COR: dozator prelucrare cauciuc

Cod COR: 814113 - dozator prelucrare cauciuc


Meseria de dozator prelucrare cauciuc face parte din grupa de baza: 8141 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc.

Istoria meseriei de dozator prelucrare cauciuc

Meseria de dozator prelucrare cauciuc a fost introdusa in industria cauciucului in anii 1950, cand producatorii au inceput sa utilizeze tehnologii mai avansate pentru a prelucra cauciucul. Dozatorii prelucrare cauciuc sunt responsabili pentru dozarea si amestecarea materialelor cauciucului, precum si pentru controlul calitatii produselor finite. Acestia folosesc masini specializate pentru a amesteca si doza materialele cauciucului, precum si pentru a controla calitatea produselor finite. In prezent, dozatorii prelucrare cauciuc sunt responsabili pentru a asigura ca produsele cauciucului sunt fabricate la standarde inalte si sunt conforme cu cerintele clientilor.

Model fisa de post: dozator prelucrare cauciuc

Fisa de post pentru meseria de dozator prelucrare cauciuc


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: dozator prelucrare cauciuc, cod COR 814113


Grupa de baza: 8141 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc

FISA DE POST

Titlu post: Dozator prelucrare cauciuc

Descrierea postului:
Dozatorul prelucrare cauciuc este responsabil pentru dozarea materialelor necesare prelucrarii cauciucului. Acesta trebuie sa asigure ca materialele sunt dozate corect si in cantitati adecvate pentru a se asigura ca produsele finale sunt de calitate superioara.

Responsabilitati:
- Dozarea materialelor necesare prelucrarii cauciucului
- Verificarea cantitatilor si a calitatii materialelor
- Monitorizarea si reglarea echipamentelor de prelucrare
- Asigurarea ca produsele finale sunt de calitate superioara
- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru
- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate

Competente:
- Cunostinte de baza in prelucrarea cauciucului
- Abilitati de dozare si masurare
- Abilitati de operare a echipamentelor de prelucrare
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa
- Abilitati de rezolvare a problemelor
- Abilitati de urmarire si respectare a procedurilor

Cerinte:
- Experienta anterioara in prelucrarea cauciucului
- Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor de prelucrare
- Capacitatea de a lucra in conditii de stres
- Atentie la detalii si abilitati de organizare

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 814

  Grupa Minora 814

  Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie actioneaza si supravegheaza masinile (utilajele) de malaxat si amestecare a cauciucului si a compusilor din cauciuc, care produc diferite componente si produse din cauciuc natural si sintetic si din materiale plastice sau produc produse diferite din hartie, carton si materiale similare.

 • COR

  Grupa de baza 8141 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din cauciuc actioneaza si monitorizeaza masinile (utilajele) de malaxat si amestecare a cauciucului si a compusilor din cauciuc si produc diferite componente si produse din cauciuc natural si sintetic, cum ar fi incaltaminte turnata in tipar, articole casnice, materiale izolante, accesorii industriale sau anvelope.

 • COD

  COD COR 814113 - dozator prelucrare cauciuc