.

Cod COR drenor canalist


Cod COR drenor canalist

Cod COR: drenor canalist

Cod COR: 711909 - drenor canalist


Meseria de drenor canalist face parte din grupa de baza: 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de drenor canalist

Meseria de drenor canalist se refera la construirea, intretinerea si repararea sistemelor de canalizare si de apa. Aceasta meserie a existat de mai multe secole, incepand cu Egiptul Antic, unde canalizarea a fost folosita pentru a transporta apa si deseurile. in secolul al XVIII-lea, canalizarea a devenit mai sofisticata, iar drenorii canalisti au inceput sa foloseasca tehnici mai avansate pentru a construi si intretine sistemele de canalizare. Aceste tehnici au evoluat in timp, iar astazi drenorii canalisti folosesc tehnologii moderne pentru a construi si intretine sistemele de canalizare.

Model fisa de post: drenor canalist

Fisa de post pentru meseria de drenor canalist


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: drenor canalist, cod COR 711909


Grupa de baza: 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

FISA DE POST

Titlu post: Drenor canalist

Descrierea postului:

Drenorul canalist este responsabil pentru instalarea, intretinerea si repararea sistemelor de drenaj si canalizare. Acesta trebuie sa asigure ca sistemele de drenaj si canalizare sunt functionale si in siguranta.

Responsabilitati:

- Instalarea, intretinerea si repararea sistemelor de drenaj si canalizare

- Verificarea si curatarea conductelor si a altor componente ale sistemului

- Detectarea si repararea defectelor in sistem

- Asigurarea ca sistemul de drenaj si canalizare este in siguranta si functioneaza corect

- Utilizarea echipamentelor si a materialelor adecvate pentru a efectua lucrarile

- Respectarea normelor si regulilor de siguranta

- Lucrul in echipa cu alti membri ai echipei

- Respectarea termenelor limita si a bugetului

Cerinte:

- Experienta in domeniul instalarii, intretinerii si repararii sistemelor de drenaj si canalizare

- Cunostinte tehnice si abilitati practice

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Permis de conducere si cunostinte de baza in utilizarea calculatorului

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde muncitorii constructori si asimilatii acestora care nu sunt clasificati in alta parte in grupa minora 711 - Muncitori constructori si asimilati. De exemplu, grupa de baza include lucratori in demolare, lucratori in intretinerea clopotnitelor, semineurilor si cosurilor industriale, muncitori in ridicarea schelelor.

 • COD

  COD COR 711909 - drenor canalist