.

Cod COR dulgher restaurator


Cod COR dulgher restaurator

Cod COR: dulgher restaurator

Cod COR: 711502 - dulgher restaurator


Meseria de dulgher restaurator face parte din grupa de baza: 7115 Dulgheri si tamplari.

Istoria meseriei de dulgher restaurator

Meseria de dulgher restaurator se refera la restaurarea mobilierului vechi si a obiectelor decorative. Acest lucru implica repararea, curatarea si refacerea mobilierului vechi si a obiectelor decorative pentru a le readuce la starea lor originala. Meseria de dulgher restaurator a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVII-lea. in acea perioada, dulgherii restauratori au folosit tehnici traditionale de reparare si restaurare a mobilierului vechi si a obiectelor decorative. Aceste tehnici includ inlocuirea si repararea elementelor deteriorate, curatarea si refacerea finisajelor, precum si aplicarea unor produse speciale pentru a proteja si a prelungi durata de viata a mobilierului vechi. in prezent, dulgherii restauratori folosesc tehnici si produse moderne pentru a restaura mobilierul vechi si obiectele decorative. Acestea includ utilizarea unor produse speciale pentru a curata si proteja mobilierul vechi, precum si aplicarea unor produse speciale pentru a prelungi durata de viata a acestuia.

Model fisa de post: dulgher restaurator

Fisa de post pentru meseria de dulgher restaurator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: dulgher restaurator, cod COR 711502


Grupa de baza: 7115 Dulgheri si tamplari

FISA DE POST

Titlu: Dulgher restaurator

Descrierea postului:

Dulgherul restaurator este responsabil pentru restaurarea mobilierului vechi si a obiectelor din lemn. Acesta trebuie sa inspecteze piesele de mobilier si sa determine ce reparatii sunt necesare. El trebuie sa foloseasca tehnici si materiale adecvate pentru a restaura piesele de mobilier si sa le readuca la starea lor originala.

Responsabilitati:

- Inspecteaza piesele de mobilier si determina ce reparatii sunt necesare

- Foloseste tehnici si materiale adecvate pentru a restaura piesele de mobilier

- Asambleaza piesele de mobilier si le readuce la starea lor originala

- Repara si inlocuieste piesele deteriorate

- Aplica lacuri, vopsele si alte materiale pentru a proteja si a imbunatati aspectul mobilierului

- Testeaza piesele de mobilier pentru a se asigura ca sunt in stare buna

- Urmareste si respecta procedurile de siguranta si de protectie a mediului

- Mentine un mediu de lucru curat si organizat

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul restaurarii mobilierului

- Cunostinte solide despre tehnicile si materialele de restaurare

- Abilitati excelente de asamblare si reparare

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Atentie la detalii si abilitati de problem solving

- Cunostinte de baza despre procedurile de siguranta si protectia mediului

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7115 Dulgheri si tamplari

  Dulgherii si tamplarii taie, ajusteaza, asambleaza, ridica, intretin si repara diferite tipuri de structuri si accesorii realizate din lemn si alte materiale.

 • COD

  COD COR 711502 - dulgher restaurator