Cod COR: 722118 - dusisator-polizator
Meseria de dusisator-polizator face parte din grupa de baza: 7221 Forjori, fierari si matriteri.
Meseria de dusman-polizor a fost practicata in Europa de-a lungul secolelor, incepand cu secolul al XV-lea. Aceasta meserie implica protectia proprietatii si a persoanelor impotriva infractorilor si a altor pericole. Dusmanii-polizorii erau angajati de proprietarii de proprietati sau de persoanele bogate pentru a le proteja si a le asigura securitatea. Acestia erau inarmati cu arme si erau instruiti sa foloseasca armele in cazul in care erau amenintati sau atacati. De-a lungul anilor, meseria de dusman-polizor a evoluat si s-a schimbat, devenind mai specializata si mai profesionala. Acum, dusmanii-polizorii sunt angajati de companii si guverne pentru a proteja proprietatile si persoanele si pentru a preveni infractiunile.
Fisa de post pentru meseria de dusisator-polizator
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: dusisator-polizator, cod COR 722118
FISA DE POST
Titlu post: Dusmanator-Polizator
Descrierea postului:
Dusmanator-Polizatorul este responsabil pentru asigurarea securitatii si protectiei persoanelor si bunurilor din interiorul si in afara cladirilor. Acesta patruleaza si inspecteaza cladirile si proprietatile pentru a detecta si preveni infractiunile si alte activitati ilegale.
Responsabilitati:
-Patruleaza si inspecteaza cladirile si proprietatile pentru a detecta si preveni infractiunile si alte activitati ilegale.
-Monitorizeaza si raspunde la situatii de urgenta si la alarmele de securitate.
-Investigheaza incidentele si raporteaza orice activitati suspecte.
-Verifica identitatile persoanelor care intra si ies din cladiri.
-Raspunde la apelurile telefonice si ofera informatii si asistenta.
-Mentine legatura cu politia si alte autoritati in caz de necesitate.
-Mentine un mediu sigur si curat.
-Executa alte sarcini conexe, atunci cand este necesar.
Cerinte:
-Diploma de liceu sau echivalent.
-Experienta anterioara in domeniul securitatii.
-Cunostinte de baza in domeniul securitatii si protectiei.
-Abilitati excelente de comunicare si relationare.
-Capacitatea de a lucra in conditii de stres.
-Permis de conducere valid.
Muncitori calificati si asimilati
Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.
Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati
Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.
Forjori, matriteri si asimilati
Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.
Forjorii, fierarii si matriterii se ocupa cu forjarea si executarea barelor, tijelor sau lingourilor din fier, otel sau alte metale, trefilarea de sarma pentru fabricarea si repararea diverselor tipuri de unelte, articole metalice, piese de echipament, unelte agricole si similare.