.

Cod COR editorialist


Cod COR editorialist

Cod COR: editorialist

Cod COR: 264207 - editorialist


Meseria de editorialist face parte din grupa de baza: 2642 Jurnalisti.

Istoria meseriei de editorialist

Editorialistul este un profesionist care scrie articole de opinie pentru publicatii, site-uri web si alte mijloace de comunicare. Acest rol a existat de-a lungul istoriei, incepand cu perioada Renasterii, cand scriitorii si ganditorii au inceput sa scrie articole de opinie pentru a-si exprima punctele de vedere asupra unor subiecte controversate. in secolul al XIX-lea, editorialistul a devenit un rol profesionist, cu publicatii si ziare care au angajat scriitori pentru a scrie articole de opinie. Acest rol a continuat sa se dezvolte in secolul al XX-lea, cand au aparut mai multe publicatii si site-uri web care au angajat editorialisti. in prezent, editorialistul este un rol important in mass-media, cu editorialisti care scriu articole de opinie pentru publicatii si site-uri web din intreaga lume.

Model fisa de post: editorialist

Fisa de post pentru meseria de editorialist


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: editorialist, cod COR 264207


Grupa de baza: 2642 Jurnalisti

Titlu post: Editorialist

Descrierea postului:

Editorialistul este responsabil pentru crearea de materiale de presa, inclusiv articole, editoriale, comentarii si alte materiale de presa. Acesta trebuie sa creeze materiale de presa care sa reflecte punctul de vedere al publicatiei si sa fie relevante pentru publicul tinta. Editorialistul trebuie sa fie capabil sa scrie articole cu un stil clar si concis, sa faca cercetari si sa se asigure ca materialele sunt corecte si actualizate.

Responsabilitati:

Sa creeze materiale de presa care sa reflecte punctul de vedere al publicatiei si sa fie relevante pentru publicul tinta.

Sa scrie articole cu un stil clar si concis.

Sa faca cercetari si sa se asigure ca materialele sunt corecte si actualizate.

Sa colaboreze cu editorii si alte persoane implicate in procesul de publicare.

Sa raspunda la intrebarile cititorilor si sa ofere feedback.

Sa urmareasca si sa analizeze tendintele in presa si sa ia in considerare acestea in materialele scrise.

Sa se asigure ca materialele sunt publicate la timp.

Cerinte:

Experienta in scrierea de materiale de presa.

Abilitati de comunicare excelente.

Abilitati de cercetare si analiza.

Abilitati de redactare si editare.

Cunostinte despre tendintele in presa.

Cunostinte despre publicul tinta.

Cunostinte despre platformele de social media.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 264

  Grupa Minora 264

  Autori, jurnalisti si lingvisti

  Autorii, jurnalistii si lingvistii concep si creeaza lucrari literare, interpreteaza si comunica stirile si informatiile publice prin intermediul mass-mediei si traduc sau interpreteaza dintr-o limba in alta.

 • COR

  Grupa de baza 2642 Jurnalisti

  Jurnalistii se ocupa cu cercetarea, investigarea, interpretarea si comunicarea stirilor si informatiilor publice prin intermediul ziarelor, televiziunii, radioului si altor mijloace media.

 • COD

  COD COR 264207 - editorialist