.

Cod COR electrician echipamente electrice si energetice


Cod COR electrician echipamente electrice si energetice

Cod COR: electrician echipamente electrice si energetice

Cod COR: 741201 - electrician echipamente electrice si energetice


Meseria de electrician echipamente electrice si energetice face parte din grupa de baza: 7412 Mecanici si instalatori de echipamente electrice.

Istoria meseriei de electrician echipamente electrice si energetice

Meseria de electrician echipamente electrice si energetice se refera la instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor electrice si energetice. Aceasta meserie a existat de mai mult de un secol, de cand electricitatea a fost inventata. Incepand cu anii 1800, electricienii au fost angajati pentru a instala si intretine sisteme electrice si energetice in cladiri si locuinte. Acestia au fost responsabili pentru instalarea si intretinerea cablurilor, aparatelor si a altor echipamente electrice si energetice. In prezent, electricienii echipamente electrice si energetice sunt responsabili pentru instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor electrice si energetice, precum si pentru asigurarea sigurantei si a performantei acestora. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru instalarea si intretinerea sistemelor de iluminat, aparatelor de aer conditionat si a altor echipamente electrice si energetice.

Model fisa de post: electrician echipamente electrice si energetice

Fisa de post pentru meseria de electrician echipamente electrice si energetice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: electrician echipamente electrice si energetice, cod COR 741201


Grupa de baza: 7412 Mecanici si instalatori de echipamente electrice

1. Denumirea postului: Electrician echipamente electrice si energetice

2. Descrierea postului:

Electricianul echipamentelor electrice si energetice este responsabil pentru instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor electrice si energetice. Acesta trebuie sa asigure functionarea corecta si sigura a acestora.

3. Responsabilitati:

- Instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor electrice si energetice;

- Verificarea si testarea echipamentelor electrice si energetice;

- Monitorizarea si mentinerea echipamentelor electrice si energetice;

- Diagnosticarea si repararea defectelor echipamentelor electrice si energetice;

- Asigurarea conformitatii cu standardele de siguranta si calitate;

- Documentarea tuturor lucrarilor efectuate;

- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate.

4. Cerinte:

- Experienta in domeniul electric si energetic;

- Cunostinte tehnice si abilitati de reparatii;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres;

- Cunostinte de baza in informatica;

- Permis de conducere.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 74

  Subgrupa Majora 74

  Tehnicieni la echipamente electrice si electronice

  Tehnicienii la echipamente electrice si electronice instaleaza, monteaza si intretin sistemele de instalatii electrice, echipamentele si alte dispozitive de transmisie electrica, cabluri si linii de alimentare, precum si echipamente si sisteme electronice si de telecomunicatii. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor.

 • 741

  Grupa Minora 741

  Montatori de echipamente electrice

  Montatorii de echipamente electrice instaleaza, monteaza si intretin sistemele electrice de cabluri si echipamentele similare, masinile electrice si alte dispozitive electrice si de transmisie electrica, liniile si cablurile de alimentare.

 • COR

  Grupa de baza 7412 Mecanici si instalatori de echipamente electrice

  Mecanicii si instalatorii de echipamente electrice se ocupa cu montarea, reglarea, instalarea si repararea masinilor electrice si altor echipamente si dispozitive electrice in cladiri, fabrici, ateliere de lucru sau alte locuri.

 • COD

  COD COR 741201 - electrician echipamente electrice si energetice