.

Cod COR electrician montator de instalatii automatizate


Cod COR electrician montator de instalatii automatizate

Cod COR: electrician montator de instalatii automatizate

Cod COR: 741308 - electrician montator de instalatii automatizate


Meseria de electrician montator de instalatii automatizate face parte din grupa de baza: 7413 Montatori de linii electrice.

Istoria meseriei de electrician montator de instalatii automatizate

Meseria de electrician montator de instalatii automatizate a existat de-a lungul anilor, deoarece a fost necesara pentru a asigura functionarea corecta a sistemelor de control si automatizare. Acesti electricieni sunt responsabili de instalarea, intretinerea si repararea sistemelor de control si automatizare, precum si de asigurarea functionarii corecte a acestora. Acestia trebuie sa fie familiarizati cu tehnologia moderna si sa aiba cunostinte despre sistemele de control si automatizare. De asemenea, trebuie sa fie capabili sa identifice si sa rezolve problemele care pot aparea in sistemele de control si automatizare. Acestia trebuie sa fie capabili sa lucreze cu echipamente electronice si sa aiba cunostinte despre codurile si standardele de siguranta. Acestia trebuie sa fie capabili sa lucreze in conditii de siguranta si sa respecte toate regulile si procedurile de siguranta.

Model fisa de post: electrician montator de instalatii automatizate

Fisa de post pentru meseria de electrician montator de instalatii automatizate


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: electrician montator de instalatii automatizate, cod COR 741308


Grupa de baza: 7413 Montatori de linii electrice

Denumirea postului: Electrician montator de instalatii automatizate

Scopul postului:

Instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor si a sistemelor de automatizare, precum si asigurarea functionarii corecte a acestora.

Responsabilitati principale:

- Instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor si a sistemelor de automatizare;

- Verificarea si testarea echipamentelor si a sistemelor de automatizare;

- Asigurarea functionarii corecte a echipamentelor si a sistemelor de automatizare;

- Diagnosticarea si repararea defectelor aparute la echipamentele si sistemele de automatizare;

- Monitorizarea si reglarea parametrilor de functionare a echipamentelor si a sistemelor de automatizare;

- Elaborarea documentatiei tehnice si a instructiunilor de functionare a echipamentelor si a sistemelor de automatizare;

- Asigurarea securitatii si a protectiei mediului in timpul instalarii, intretinerii si repararii echipamentelor si a sistemelor de automatizare.

Competente si abilitati:

- Cunostinte tehnice solide in domeniul electricitatii si al automatizarilor;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de diagnosticare si reparare a defectelor;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a instrumentelor specifice;

- Abilitati de elaborare a documentatiei tehnice si a instructiunilor de functionare;

- Abilitati de monitorizare si reglare a parametrilor de functionare

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 74

  Subgrupa Majora 74

  Tehnicieni la echipamente electrice si electronice

  Tehnicienii la echipamente electrice si electronice instaleaza, monteaza si intretin sistemele de instalatii electrice, echipamentele si alte dispozitive de transmisie electrica, cabluri si linii de alimentare, precum si echipamente si sisteme electronice si de telecomunicatii. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor.

 • 741

  Grupa Minora 741

  Montatori de echipamente electrice

  Montatorii de echipamente electrice instaleaza, monteaza si intretin sistemele electrice de cabluri si echipamentele similare, masinile electrice si alte dispozitive electrice si de transmisie electrica, liniile si cablurile de alimentare.

 • COR

  Grupa de baza 7413 Montatori de linii electrice

  Montatorii de linii electrice se ocupa cu instalarea, repararea si asigurarea transmisiei electrice prin cabluri de alimentare si echipamente similare.

 • COD

  COD COR 741308 - electrician montator de instalatii automatizate