.

Cod COR electrician nave


Cod COR electrician nave

Cod COR: electrician nave

Cod COR: 741213 - electrician nave


Meseria de electrician nave face parte din grupa de baza: 7412 Mecanici si instalatori de echipamente electrice.

Istoria meseriei de electrician nave

i Meseria de electrician navei a existat de cand lumea. Primii electricieni navei au fost angajati in secolul al XIX-lea, cand navigatia a devenit mai sigura si mai rapida. Acestea au fost necesare pentru a asigura ca sistemele electrice ale navei functioneaza corect si in siguranta. Electricienii navei au fost responsabili pentru instalarea, intretinerea si repararea sistemelor electrice ale navei, precum si pentru asigurarea ca toate sistemele electrice sunt in conformitate cu standardele de siguranta. Acest lucru a devenit mai important in ultimii ani, deoarece sistemele electrice ale navei sunt mai complexe si mai sofisticate. Electricienii navei sunt acum responsabili pentru instalarea, intretinerea si repararea sistemelor electrice, precum si pentru asigurarea ca toate sistemele electrice sunt in conformitate cu standardele de siguranta.

Model fisa de post: electrician nave

Fisa de post pentru meseria de electrician nave


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: electrician nave, cod COR 741213


Grupa de baza: 7412 Mecanici si instalatori de echipamente electrice

Titlu post: Electrician nave

Descrierea postului:

Electricianul navei este responsabil pentru instalarea, mentenanta si repararea sistemelor electrice si electronice din interiorul si exteriorul navei. Acesta trebuie sa asigure functionarea corecta a tuturor sistemelor electrice si electronice, precum si a echipamentelor si aparatelor din interiorul si exteriorul navei.

Responsabilitati:

Instalarea, mentenanta si repararea sistemelor electrice si electronice din interiorul si exteriorul navei.

Verificarea si testarea sistemelor electrice si electronice pentru a asigura functionarea corecta.

Diagnosticarea si repararea defectelor sistemelor electrice si electronice.

Asigurarea functionarii corecte a echipamentelor si aparatelor din interiorul si exteriorul navei.

Monitorizarea si raportarea tuturor defectelor sistemelor electrice si electronice.

Asigurarea respectarii tuturor regulilor si standardelor de siguranta.

Asigurarea respectarii tuturor procedurilor si regulilor de securitate.

Asigurarea respectarii tuturor regulilor si standardelor de calitate.

Asigurarea respectarii tuturor regulilor si standardelor de mediu.

Asigurarea respectarii tuturor regulilor si standardelor de protectie a muncii.

Cerinte:

Diploma de absolvire a unei scoli profesionale sau a unei universitati in domeniul electricitatii sau electronice.

Experienta anterioara in domeniul electricitatii sau electronice.

Cunostinte solide despre sisteme electrice si electronice.

Cunostint

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 74

  Subgrupa Majora 74

  Tehnicieni la echipamente electrice si electronice

  Tehnicienii la echipamente electrice si electronice instaleaza, monteaza si intretin sistemele de instalatii electrice, echipamentele si alte dispozitive de transmisie electrica, cabluri si linii de alimentare, precum si echipamente si sisteme electronice si de telecomunicatii. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor.

 • 741

  Grupa Minora 741

  Montatori de echipamente electrice

  Montatorii de echipamente electrice instaleaza, monteaza si intretin sistemele electrice de cabluri si echipamentele similare, masinile electrice si alte dispozitive electrice si de transmisie electrica, liniile si cablurile de alimentare.

 • COR

  Grupa de baza 7412 Mecanici si instalatori de echipamente electrice

  Mecanicii si instalatorii de echipamente electrice se ocupa cu montarea, reglarea, instalarea si repararea masinilor electrice si altor echipamente si dispozitive electrice in cladiri, fabrici, ateliere de lucru sau alte locuri.

 • COD

  COD COR 741213 - electrician nave