.

Cod COR electrician pentru protectia catodica


Cod COR electrician pentru protectia catodica

Cod COR: electrician pentru protectia catodica

Cod COR: 741310 - electrician pentru protectia catodica


Meseria de electrician pentru protectia catodica face parte din grupa de baza: 7413 Montatori de linii electrice.

Istoria meseriei de electrician pentru protectia catodica

Meseria de electrician pentru protectia catodica a aparut in anii 1950, cand s-a descoperit ca anumite materiale metalice pot fi protejate de coroziune prin aplicarea unui curent electric. Acest curent electric poate fi aplicat prin intermediul unui sistem de protectie catodica, care utilizeaza un anod metalic sau un anod sacrificial pentru a atrage coroziunea. Acest sistem a fost folosit in mod extensiv in industria petrolului si a gazelor naturale, precum si in industria navala si a constructiilor. In prezent, electricienii pentru protectia catodica sunt angajati in toate industriile care folosesc materiale metalice, inclusiv constructii, transporturi, energie electrica si telecomunicatii. Ei sunt responsabili pentru instalarea, intretinerea si inspectarea sistemelor de protectie catodica, precum si pentru asigurarea ca acestea functioneaza corect si eficient.

Model fisa de post: electrician pentru protectia catodica

Fisa de post pentru meseria de electrician pentru protectia catodica


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: electrician pentru protectia catodica, cod COR 741310


Grupa de baza: 7413 Montatori de linii electrice

FISA DE POST

Titlu: Electrician pentru protectia catodica

Descrierea postului:

Electricianul pentru protectia catodica este responsabil pentru instalarea, intretinerea si repararea sistemelor de protectie catodica. Acesta trebuie sa asigure ca sistemele sunt instalate corect si functioneaza in mod corespunzator.

Responsabilitati:

Instalarea, intretinerea si repararea sistemelor de protectie catodica.

Verificarea si testarea sistemelor de protectie catodica.

Monitorizarea si raportarea oricaror probleme sau defectiuni ale sistemelor de protectie catodica.

Asigurarea ca sistemele de protectie catodica sunt instalate si functioneaza in conformitate cu standardele de siguranta si calitate.

Asigurarea ca toate materialele si echipamentele sunt utilizate in mod corespunzator si in conformitate cu standardele de siguranta si calitate.

Asigurarea ca toate lucrarile sunt efectuate in conformitate cu standardele de siguranta si calitate.

Asigurarea ca toate lucrarile sunt efectuate in termen si la standardele de calitate specificate.

Asigurarea ca toate lucrarile sunt efectuate in conformitate cu procedurile si instructiunile de lucru.

Asigurarea ca toate lucrarile sunt efectuate in conformitate cu legislatia in vigoare.

Asigurarea ca toate lucrarile sunt efectuate in conformitate cu standardele de protectie a mediului.

Asigurarea ca toate lucrarile sunt efectuate in conformitate cu standardele de protectie a muncii.

Asigurarea ca toate lucrarile sunt efectuate in conformitate cu standardele de protectie a sanat

  • 7

    Grupa Majora 7

    Muncitori calificati si asimilati

    Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

  • 74

    Subgrupa Majora 74

    Tehnicieni la echipamente electrice si electronice

    Tehnicienii la echipamente electrice si electronice instaleaza, monteaza si intretin sistemele de instalatii electrice, echipamentele si alte dispozitive de transmisie electrica, cabluri si linii de alimentare, precum si echipamente si sisteme electronice si de telecomunicatii. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor.

  • 741

    Grupa Minora 741

    Montatori de echipamente electrice

    Montatorii de echipamente electrice instaleaza, monteaza si intretin sistemele electrice de cabluri si echipamentele similare, masinile electrice si alte dispozitive electrice si de transmisie electrica, liniile si cablurile de alimentare.

  • COR

    Grupa de baza 7413 Montatori de linii electrice

    Montatorii de linii electrice se ocupa cu instalarea, repararea si asigurarea transmisiei electrice prin cabluri de alimentare si echipamente similare.

  • COD

    COD COR 741310 - electrician pentru protectia catodica