.

Cod COR electrician rural


Cod COR electrician rural

Cod COR: electrician rural

Cod COR: 741311 - electrician rural


Meseria de electrician rural face parte din grupa de baza: 7413 Montatori de linii electrice.

Istoria meseriei de electrician rural

Electricianul rural este o meserie veche, care se remarca prin instalarea si intretinerea sistemelor electrice in zonele rurale. Acestia au fost primii care au introdus electricitatea in zonele rurale, incepand cu anii 1800. Acestia au instalat si intretinut sisteme electrice in ferme, gospodarii si alte locatii rurale, oferind lumina si caldura in locuri unde acestea nu erau disponibile. Acestia au fost, de asemenea, responsabili pentru instalarea si intretinerea sistemelor de alimentare cu energie electrica, precum si pentru instalarea si intretinerea aparatelor electrice. In prezent, electricienii rurali sunt responsabili pentru instalarea si intretinerea sistemelor electrice in zonele rurale, precum si pentru instalarea si intretinerea aparatelor electrice.

Model fisa de post: electrician rural

Fisa de post pentru meseria de electrician rural


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: electrician rural, cod COR 741311


Grupa de baza: 7413 Montatori de linii electrice

Titlu post: Electrician rural

Descrierea postului:

Electricianul rural este responsabil pentru instalarea, intretinerea si repararea sistemelor electrice si a echipamentelor electrice in zonele rurale. Acesta trebuie sa asigure functionarea corecta si siguranta tuturor sistemelor si echipamentelor electrice.

Responsabilitati:

Instalarea, intretinerea si repararea sistemelor si echipamentelor electrice in zonele rurale.

Verificarea si intretinerea sistemelor si echipamentelor electrice pentru a asigura functionarea corecta si siguranta acestora.

Diagnosticarea si repararea problemelor electrice.

Instalarea si intretinerea sistemelor de iluminat si a altor sisteme electrice.

Asigurarea conformitatii cu standardele de siguranta si reglementarile in vigoare.

Monitorizarea si intretinerea sistemelor de alimentare cu energie electrica.

Asigurarea asistentei tehnice si a suportului pentru clienti.

Lucrul in conditii de siguranta si respectarea regulilor de securitate.

Cerinte:

Diploma de absolvire a unei scoli de specialitate sau certificat de calificare in domeniul electricitatii

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 74

  Subgrupa Majora 74

  Tehnicieni la echipamente electrice si electronice

  Tehnicienii la echipamente electrice si electronice instaleaza, monteaza si intretin sistemele de instalatii electrice, echipamentele si alte dispozitive de transmisie electrica, cabluri si linii de alimentare, precum si echipamente si sisteme electronice si de telecomunicatii. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor.

 • 741

  Grupa Minora 741

  Montatori de echipamente electrice

  Montatorii de echipamente electrice instaleaza, monteaza si intretin sistemele electrice de cabluri si echipamentele similare, masinile electrice si alte dispozitive electrice si de transmisie electrica, liniile si cablurile de alimentare.

 • COR

  Grupa de baza 7413 Montatori de linii electrice

  Montatorii de linii electrice se ocupa cu instalarea, repararea si asigurarea transmisiei electrice prin cabluri de alimentare si echipamente similare.

 • COD

  COD COR 741311 - electrician rural