.

Cod COR electromecanic retele cabluri


Cod COR electromecanic retele cabluri

Cod COR: electromecanic retele cabluri

Cod COR: 742204 - electromecanic retele cabluri


Meseria de electromecanic retele cabluri face parte din grupa de baza: 7422 Muncitori in tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Istoria meseriei de electromecanic retele cabluri

Meseria de electromecanic de retele cabluri se refera la intretinerea si repararea cablurilor si a echipamentelor electrice folosite in retelele de telecomunicatii. Aceasta meserie a aparut in anii 1950, cand tehnologia cablurilor si a echipamentelor electrice a inceput sa se dezvolte. In anii 1960, meseria a devenit mai specializata, iar in anii 1970, electromecanicii de retele cabluri au inceput sa lucreze cu tehnologii mai avansate, cum ar fi cablurile coaxiale si cablurile de fibra optica. In prezent, electromecanicii de retele cabluri lucreaza cu tehnologii de ultima generatie, cum ar fi cablurile de retea si cablurile de date. Acestia sunt responsabili pentru intretinerea si repararea cablurilor si a echipamentelor electrice folosite in retelele de telecomunicatii.

Model fisa de post: electromecanic retele cabluri

Fisa de post pentru meseria de electromecanic retele cabluri


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: electromecanic retele cabluri, cod COR 742204


Grupa de baza: 7422 Muncitori in tehnologia informatiei si comunicatiilor

FISA DE POST

Titlu post: Electromecanic retele cabluri

Descrierea postului:

Electromecanicul retele cabluri este responsabil pentru instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor si a cablurilor folosite in retelele de telecomunicatii. Acesta trebuie sa asigure functionarea corecta a tuturor componentelor si sa verifice daca sunt in conformitate cu standardele de calitate si siguranta.

Responsabilitati:

- Instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor si cablurilor folosite in retelele de telecomunicatii;

- Verificarea si testarea cablurilor si a echipamentelor pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu standardele de calitate si siguranta;

- Monitorizarea si mentinerea retelelor de telecomunicatii;

- Diagnosticarea si repararea defectelor in cabluri si echipamente;

- Asigurarea functionarii corecte a tuturor componentelor;

- Lucrul in echipa pentru a se asigura ca toate sarcinile sunt indeplinite la timp si in mod corespunzator.

Cerinte:

- Diploma de liceu sau echivalent;

- Experienta anterioara in domeniul telecomunicatiilor;

- Cunostinte solide de electricitate si electronica;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de diagnosticare si reparare a defectelor;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a instrumentelor de masura.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 74

  Subgrupa Majora 74

  Tehnicieni la echipamente electrice si electronice

  Tehnicienii la echipamente electrice si electronice instaleaza, monteaza si intretin sistemele de instalatii electrice, echipamentele si alte dispozitive de transmisie electrica, cabluri si linii de alimentare, precum si echipamente si sisteme electronice si de telecomunicatii. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor.

 • 742

  Grupa Minora 742

  Montatori de echipamente electronice si de telecomunicatii

  Montatorii de echipamente electronice si de telecomunicatii se ocupa cu montarea, intretinerea, reglarea si repararea echipamentelor electronice, cum ar fi aparatele comerciale si de birou, instrumentele electronice, sistemele de control, precum si cu instalarea, repararea si intretinerea echipamentelor de telecomunicatii, echipamentelor de transmisie a datelor, cablurilor, antenelor, repararea, montarea si intretinerea calculatoarelor.

 • COR

  Grupa de baza 7422 Muncitori in tehnologia informatiei si comunicatiilor

  Muncitorii in tehnologia informatiei si comunicatiilor (TIC) se ocupa cu instalarea, repararea si intretinerea echipamentelor de telecomunicatii, echipamentelor de transmisie de date, cablurilor, antenelor si conductorilor, precum si cu repararea, montarea si intretinerea calculatoarelor.

 • COD

  COD COR 742204 - electromecanic retele cabluri