.

Cod COR electronist telecomunicatii


Cod COR electronist telecomunicatii

Cod COR: electronist telecomunicatii

Cod COR: 742207 - electronist telecomunicatii


Meseria de electronist telecomunicatii face parte din grupa de baza: 7422 Muncitori in tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Istoria meseriei de electronist telecomunicatii

Meseria de electronist telecomunicatii a luat nastere in anii 1950, odata cu dezvoltarea tehnologiei de comunicatii. Acestia sunt specialisti in domeniul telecomunicatiilor, care se ocupa de instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor de telecomunicatii. Acestia sunt responsabili de instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor de telecomunicatii, cum ar fi cabluri, antene, echipamente de radio si alte echipamente de telecomunicatii. De asemenea, ei sunt responsabili de instalarea, intretinerea si repararea sistemelor de telecomunicatii, cum ar fi sistemele de telefonie, sistemele de televiziune prin cablu si sistemele de internet. Acestia sunt, de asemenea, responsabili de instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor de telecomunicatii, cum ar fi computere, servere, routere si alte echipamente de telecomunicatii.

Model fisa de post: electronist telecomunicatii

Fisa de post pentru meseria de electronist telecomunicatii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: electronist telecomunicatii, cod COR 742207


Grupa de baza: 7422 Muncitori in tehnologia informatiei si comunicatiilor

Titlu post: Electronist Telecomunicatii

Descrierea postului:

Electronistul telecomunicatiilor este responsabil pentru instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor de telecomunicatii. Acesta trebuie sa asigure functionarea corecta a sistemelor de telecomunicatii si sa ofere asistenta tehnica pentru clienti.

Responsabilitati:

- Instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor de telecomunicatii;
- Verificarea si testarea echipamentelor de telecomunicatii;
- Monitorizarea si mentinerea sistemelor de telecomunicatii;
- Diagnosticarea si rezolvarea problemelor tehnice;
- Asigurarea suportului tehnic pentru clienti;
- Documentarea si raportarea activitatilor efectuate;
- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate.

Cerinte:

- Diploma de absolvire a unei scoli profesionale sau a unei universitati in domeniul telecomunicatiilor;
- Experienta anterioara in domeniul telecomunicatiilor;
- Cunostinte solide de electronica si telecomunicatii;
- Cunostinte de baza in domeniul informatic;
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;
- Abilitati de rezolvare a problemelor;
- Atentie la detalii si spirit de observatie;
- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

  • 7

    Grupa Majora 7

    Muncitori calificati si asimilati

    Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

  • 74

    Subgrupa Majora 74

    Tehnicieni la echipamente electrice si electronice

    Tehnicienii la echipamente electrice si electronice instaleaza, monteaza si intretin sistemele de instalatii electrice, echipamentele si alte dispozitive de transmisie electrica, cabluri si linii de alimentare, precum si echipamente si sisteme electronice si de telecomunicatii. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor.

  • 742

    Grupa Minora 742

    Montatori de echipamente electronice si de telecomunicatii

    Montatorii de echipamente electronice si de telecomunicatii se ocupa cu montarea, intretinerea, reglarea si repararea echipamentelor electronice, cum ar fi aparatele comerciale si de birou, instrumentele electronice, sistemele de control, precum si cu instalarea, repararea si intretinerea echipamentelor de telecomunicatii, echipamentelor de transmisie a datelor, cablurilor, antenelor, repararea, montarea si intretinerea calculatoarelor.

  • COR

    Grupa de baza 7422 Muncitori in tehnologia informatiei si comunicatiilor

    Muncitorii in tehnologia informatiei si comunicatiilor (TIC) se ocupa cu instalarea, repararea si intretinerea echipamentelor de telecomunicatii, echipamentelor de transmisie de date, cablurilor, antenelor si conductorilor, precum si cu repararea, montarea si intretinerea calculatoarelor.

  • COD

    COD COR 742207 - electronist telecomunicatii