.

Cod COR emailator


Cod COR emailator

Cod COR: emailator

Cod COR: 812205 - emailator


Meseria de emailator face parte din grupa de baza: 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice.

Istoria meseriei de emailator

Meseria de emailator a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Emailatorii au fost folositi pentru a crea obiecte decorative din metal, cum ar fi bijuterii, arme, vase si alte obiecte decorative. Emailatorii au folosit un amestec de metale topite si alte materiale pentru a crea obiecte decorative. Acestia au folosit tehnici precum turnarea, modelarea, laminarea si alte tehnici pentru a crea obiecte decorative. Emailatorii au devenit mai populari in secolul al XVIII-lea, cand au fost folositi pentru a crea obiecte decorative din metal pentru case si cladiri. Emailatorii au fost folositi si in industria armelor, pentru a crea arme decorative si ornamentale. In prezent, emailatorii sunt folositi pentru a crea obiecte decorative din metal, cum ar fi bijuterii, vase, arme si alte obiecte decorative.

Model fisa de post: emailator

Fisa de post pentru meseria de emailator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: emailator, cod COR 812205


Grupa de baza: 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice

Denumirea postului: Emailator

Descrierea postului:

Emailatorul este responsabil pentru prelucrarea materialelor metalice prin emailare. Acesta trebuie sa pregateasca materialele metalice pentru emailare, sa aplice emailul si sa curete piesele emailate.

Responsabilitati si sarcini:

- Preluarea materialelor metalice si pregatirea acestora pentru emailare;

- Aplicarea emailului pe piesele metalice;

- Verificarea calitatii emailului aplicat;

- Curatarea si finisarea pieselor emailate;

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur;

- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate;

- Respectarea termenelor limita si a standardelor de calitate.

Cerinte:

- Experienta anterioara in emailare;

- Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si a materialelor de emailare;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Atentie la detalii si capacitatea de a lucra cu precizie;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 812

  Grupa Minora 812

  Operatori la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor opereaza, actioneaza si supravegheaza masinile (instalatiile) si echipamentele de comanda cu o unica functie, utilizate pentru a controla transformarea, prelucrarea si finisarea minereurilor si metalelor.

 • COR

  Grupa de baza 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice

  Operatorii la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice actioneaza si supravegheaza echipamentele care finiseaza si acopera cu metal articole sau parti (componente), pentru a le asigura o rezistenta imbunatatita la coroziune si uzura (abraziune), in scopuri decorative ori pentru a le transmite proprietatile electrice sau magnetice.

 • COD

  COD COR 812205 - emailator