.

Cod COR emailator insigne si decoratii


Cod COR emailator insigne si decoratii

Cod COR: emailator insigne si decoratii

Cod COR: 812210 - emailator insigne si decoratii


Meseria de emailator insigne si decoratii face parte din grupa de baza: 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice.

Istoria meseriei de emailator insigne si decoratii

Meseria de emailator insigne si decoratii a existat de mai multe secole, incepand cu Evul Mediu. In acea perioada, emailatorii erau angajati pentru a crea si aplica ornamente decorative pe armuri si alte obiecte de metal. Acestia foloseau emailuri de diferite culori si forme pentru a crea modele decorative. In secolul al XVIII-lea, emailatorii au inceput sa creeze si sa aplice insigne si decoratii pe haine si alte articole vestimentare. Acestia foloseau emailuri de diferite culori si forme pentru a crea modele decorative. In secolul al XIX-lea, emailatorii au inceput sa creeze si sa aplice insigne si decoratii pe articole de mobilier, precum si pe obiecte de arta. In prezent, emailatorii sunt angajati pentru a crea si aplica ornamente decorative pe obiecte de metal, haine, articole de mobilier si obiecte de arta.

Model fisa de post: emailator insigne si decoratii

Fisa de post pentru meseria de emailator insigne si decoratii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: emailator insigne si decoratii, cod COR 812210


Grupa de baza: 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice

FISA DE POST

Titlu: Emailator insigne si decoratii

Descrierea postului:

Emailatorul insignelor si decoratiilor este responsabil pentru prelucrarea metalelor prin emailare, pentru a crea produse decorative si ornamentale. Acesta trebuie sa creeze produse decorative si ornamentale prin emailare, prin aplicarea unor straturi de email pe produsele metalice. Emailatorul trebuie sa aiba cunostinte despre tehnicile de emailare si sa fie capabil sa foloseasca echipamente si materiale adecvate.

Responsabilitati:

- Preluarea comenzilor si a materialelor necesare pentru emailare

- Preluarea si prelucrarea metalelor prin emailare

- Aplicarea straturilor de email pe produsele metalice

- Verificarea calitatii produselor finite

- Pastrarea si intretinerea echipamentelor si materialelor folosite

- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate

- Respectarea termenelor limita pentru livrarea produselor

Competente:

- Cunostinte despre tehnicile de emailare

- Abilitati de lucru cu echipamente si materiale adecvate

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de lucru cu atentie la detalii

- Abilitati de respectare a termenelor limita

- Abilitati de respectare a procedurilor si regulilor de securitate

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 812

  Grupa Minora 812

  Operatori la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor opereaza, actioneaza si supravegheaza masinile (instalatiile) si echipamentele de comanda cu o unica functie, utilizate pentru a controla transformarea, prelucrarea si finisarea minereurilor si metalelor.

 • COR

  Grupa de baza 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice

  Operatorii la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice actioneaza si supravegheaza echipamentele care finiseaza si acopera cu metal articole sau parti (componente), pentru a le asigura o rezistenta imbunatatita la coroziune si uzura (abraziune), in scopuri decorative ori pentru a le transmite proprietatile electrice sau magnetice.

 • COD

  COD COR 812210 - emailator insigne si decoratii