.

Cod COR emailator prin imersiune


Cod COR emailator prin imersiune

Cod COR: emailator prin imersiune

Cod COR: 812215 - emailator prin imersiune


Meseria de emailator prin imersiune face parte din grupa de baza: 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice.

Istoria meseriei de emailator prin imersiune

Emailatorul prin imersiune este o meserie veche, care dateaza din secolul al XVIII-lea. Aceasta meserie implica imersarea obiectelor metalice in solutii chimice speciale pentru a le acoperi cu un strat de email. Emailul ofera protectie impotriva coroziunii si a altor factori de mediu, precum si un aspect estetic. Emailatorii prin imersiune folosesc tehnici speciale pentru a aplica emailul uniform si pentru a obtine rezultate de calitate. Acestia folosesc, de asemenea, echipamente speciale, cum ar fi cabine de emailare, pentru a asigura protectia operatorilor si a mediului. Emailatorii prin imersiune sunt, de asemenea, responsabili pentru inspectarea si testarea produselor pentru a se asigura ca sunt conforme cu standardele de calitate.

Model fisa de post: emailator prin imersiune

Fisa de post pentru meseria de emailator prin imersiune


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: emailator prin imersiune, cod COR 812215


Grupa de baza: 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice

Denumirea postului: Emailator prin imersiune

Descrierea postului: Emailatorul prin imersiune este responsabil pentru aplicarea unui strat de email pe piesele metalice prin imersiunea acestora intr-un bazin de email. Acesta trebuie sa pregateasca piesele metalice pentru emailare, sa le curete si sa le pregateasca pentru a fi imersate in bazinul de email. Emailatorul prin imersiune trebuie sa monitorizeze procesul de emailare si sa asigure o calitate constanta a emailului aplicat.

Responsabilitati:

- Pre-tratarea si curatarea pieselor metalice inainte de emailare;

- Imersarea pieselor metalice in bazinul de email;

- Monitorizarea procesului de emailare pentru a asigura o calitate constanta a emailului;

- Verificarea pieselor metalice dupa emailare pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu specificatiile;

- indepartarea excesului de email de pe piesele metalice;

- indeplinirea tuturor procedurilor de siguranta si de mediu.

Competente:

- Experienta in emailare prin imersiune;

- Cunostinte de baza in tehnologia emailarii;

- Abilitati de pregatire a pieselor metalice pentru emailare;

- Abilitati de monitorizare a procesului de emailare;

- Abilitati de

  • 8

    Grupa Majora 8

    Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

    Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

  • 81

    Subgrupa Majora 81

    Operatori la masini si instalatii

    Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

  • 812

    Grupa Minora 812

    Operatori la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor

    Operatorii la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor opereaza, actioneaza si supravegheaza masinile (instalatiile) si echipamentele de comanda cu o unica functie, utilizate pentru a controla transformarea, prelucrarea si finisarea minereurilor si metalelor.

  • COR

    Grupa de baza 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice

    Operatorii la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice actioneaza si supravegheaza echipamentele care finiseaza si acopera cu metal articole sau parti (componente), pentru a le asigura o rezistenta imbunatatita la coroziune si uzura (abraziune), in scopuri decorative ori pentru a le transmite proprietatile electrice sau magnetice.

  • COD

    COD COR 812215 - emailator prin imersiune