.

Cod COR emailator prin pudrare


Cod COR emailator prin pudrare

Cod COR: emailator prin pudrare

Cod COR: 812212 - emailator prin pudrare


Meseria de emailator prin pudrare face parte din grupa de baza: 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice.

Istoria meseriei de emailator prin pudrare

Emailatorul prin pudrare este o meserie veche, care dateaza din secolul al XVIII-lea. Aceasta meserie implica aplicarea unui strat subtire de pudra metalica pe obiecte metalice, cum ar fi arme, ustensile, piese de masini si alte obiecte. Emailatorul prin pudrare foloseste un procedeu numit galvanizare, care implica aplicarea unui strat de metal pe suprafata obiectului. Acest strat de metal este aplicat prin pulverizare, folosind un dispozitiv special numit pulverizator. Emailatorul prin pudrare trebuie sa aiba cunostinte despre metalurgie si sa fie capabil sa identifice si sa utilizeze diferite tipuri de metale si materiale. Acesta trebuie sa fie capabil sa aplice stratul de metal in mod corect si sa verifice calitatea produsului final.

Model fisa de post: emailator prin pudrare

Fisa de post pentru meseria de emailator prin pudrare


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: emailator prin pudrare, cod COR 812212


Grupa de baza: 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice

Titlu post: Emailator prin pudrare

Descrierea postului:

Emailatorul prin pudrare este responsabil pentru aplicarea unor straturi de pudra pe produsele metalice, pentru a le proteja de coroziune si pentru a le oferi un aspect estetic. Emailatorul prin pudrare trebuie sa pregateasca produsele metalice pentru aplicarea pudrei, sa aplice pudra pe produsele metalice folosind echipamente specializate si sa verifice calitatea produselor finite.

Responsabilitati:

Pre-tratarea produselor metalice prin curatare, degresare si pregatirea suprafetelor

Aplicarea pudrei pe produsele metalice folosind echipamente specializate

Verificarea calitatii produselor finite

Mentinerea echipamentelor si a zonei de lucru in conditii de curatenie si siguranta

Respectarea procedurilor si regulilor de siguranta

Respectarea standardelor de calitate

Mentinerea unui nivel ridicat de productivitate

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul emailarii prin pudrare

Cunostinte de baza in domeniul emailarii prin pudrare

Abilitati de lucru in echipa

Abilitati de comunicare

Abilitati de urmarire a detaliilor

Abilitati de rezolvare a problemelor

Abilitati de utilizare a echipamentelor specializate

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 812

  Grupa Minora 812

  Operatori la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor opereaza, actioneaza si supravegheaza masinile (instalatiile) si echipamentele de comanda cu o unica functie, utilizate pentru a controla transformarea, prelucrarea si finisarea minereurilor si metalelor.

 • COR

  Grupa de baza 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice

  Operatorii la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice actioneaza si supravegheaza echipamentele care finiseaza si acopera cu metal articole sau parti (componente), pentru a le asigura o rezistenta imbunatatita la coroziune si uzura (abraziune), in scopuri decorative ori pentru a le transmite proprietatile electrice sau magnetice.

 • COD

  COD COR 812212 - emailator prin pudrare