.

Cod COR emailator prin pulverizare


Cod COR emailator prin pulverizare

Cod COR: emailator prin pulverizare

Cod COR: 812213 - emailator prin pulverizare


Meseria de emailator prin pulverizare face parte din grupa de baza: 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice.

Istoria meseriei de emailator prin pulverizare

Emailatorul prin pulverizare este o meserie veche, care dateaza din anii 1950. Aceasta meserie implica aplicarea unui strat subtire de vopsea sau email pe suprafete metalice, prin pulverizare. Emailatorul foloseste un pistol de pulverizare pentru a aplica vopseaua sau emailul pe suprafata metalica, care poate fi o piesa de masina, un obiect de arta sau chiar un obiect de mobilier. Emailatorul trebuie sa aiba ochi buni si dexteritate pentru a aplica vopseaua sau emailul uniform si fara pete. Emailatorul trebuie sa aiba cunostinte despre vopsele si emailuri, precum si despre tehnicile de aplicare a acestora. Emailatorul trebuie sa fie atent la detalii si sa aiba grija sa nu lase pete sau alte imperfectiuni pe suprafata metalica. Emailatorul trebuie sa fie capabil sa lucreze cu diferite tipuri de vopsele si emailuri, precum si sa foloseasca diferite tipuri de pistol de pulverizare.

Model fisa de post: emailator prin pulverizare

Fisa de post pentru meseria de emailator prin pulverizare


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: emailator prin pulverizare, cod COR 812213


Grupa de baza: 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice

Denumirea postului: Emailator prin pulverizare

Descrierea postului: Emailatorul prin pulverizare este responsabil pentru aplicarea unor straturi de vopsea pe suprafete metalice, folosind tehnica de pulverizare. Acesta trebuie sa pregateasca suprafetele metalice, sa aplice vopseaua si sa verifice calitatea finisajului.

Responsabilitati si sarcini:

Preia comenzile si pregateste suprafetele metalice pentru a fi vopsite prin pulverizare;

Aplica vopseaua pe suprafetele metalice folosind tehnica de pulverizare;

Verifica calitatea finisajului si asigura ca acesta corespunde standardelor;

Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor si a zonei de lucru;

Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru;

Respecta termenele limita si se asigura ca toate comenzile sunt livrate la timp.

Competente si abilitati:

Experienta in domeniul vopsirii prin pulverizare;

Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si a materialelor de vopsire;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Abilitati de organizare si planificare;

Atentie la detalii si capacitatea de a lucra cu precizie;

Capacitatea de a respecta termenele limita.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 812

  Grupa Minora 812

  Operatori la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor opereaza, actioneaza si supravegheaza masinile (instalatiile) si echipamentele de comanda cu o unica functie, utilizate pentru a controla transformarea, prelucrarea si finisarea minereurilor si metalelor.

 • COR

  Grupa de baza 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice

  Operatorii la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice actioneaza si supravegheaza echipamentele care finiseaza si acopera cu metal articole sau parti (componente), pentru a le asigura o rezistenta imbunatatita la coroziune si uzura (abraziune), in scopuri decorative ori pentru a le transmite proprietatile electrice sau magnetice.

 • COD

  COD COR 812213 - emailator prin pulverizare