.

Cod COR epurator gaze


Cod COR epurator gaze

Cod COR: epurator gaze

Cod COR: 812117 - epurator gaze


Meseria de epurator gaze face parte din grupa de baza: 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor.

Istoria meseriei de epurator gaze

Meseria de epurator gaze a aparut in anii 1950, cand industria chimica a inceput sa produca gaze toxice si sa le elibereze in atmosfera. Acest lucru a dus la o crestere a preocuparilor pentru protectia mediului si a sanatatii publice. Epuratorii de gaze au fost angajati pentru a curata gazele si a le transforma in produse mai putin toxice sau chiar in produse utile. Acestia folosesc tehnologii avansate, cum ar fi absorbtia, adsorbtia, oxidarea si filtrarea, pentru a curata gazele si a le transforma in produse mai putin toxice. Acestia sunt responsabili pentru monitorizarea si controlul calitatii aerului si apei, precum si pentru prevenirea si controlul poluarii.

Model fisa de post: epurator gaze

Fisa de post pentru meseria de epurator gaze


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: epurator gaze, cod COR 812117


Grupa de baza: 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor

Titlu post: Epurator gaze

Descrierea postului:

Epuratorul de gaze este responsabil pentru monitorizarea, controlul si mentinerea echipamentelor de epurare a gazelor. Acesta trebuie sa asigure ca toate echipamentele sunt functionale si sa respecte standardele de calitate si siguranta.

Responsabilitati:

- Monitorizeaza si controleaza echipamentele de epurare a gazelor pentru a asigura functionarea corecta si eficienta.

- Verifica si mentine echipamentele de epurare a gazelor pentru a asigura ca sunt in conformitate cu standardele de calitate si siguranta.

- Monitorizeaza si controleaza parametrii de epurare a gazelor pentru a asigura ca sunt in conformitate cu standardele de calitate si siguranta.

- Analizeaza si interpreteaza datele de epurare a gazelor pentru a identifica si corecta orice probleme.

- Asigura ca toate echipamentele sunt curatate si intretinute in mod corespunzator.

- Asigura ca toate echipamentele sunt utilizate in conformitate cu instructiunile si standardele de calitate si siguranta.

- Asigura ca toate echipamentele sunt inspectate si testate in mod regulat.

- Asigura ca toate echipamentele sunt reparate si intretinute in mod corespunzator.

- Asigura ca toate echipamentele sunt utilizate in conformitate cu instructiunile si standardele de calitate si siguranta.

- Asigura ca toate echipamentele sunt curatate si intretinute in mod corespunzator.

- Asigura ca toate echipamentele sunt inspectate si testate in mod regulat.

- Asigura ca toate echipamentele sunt reparate si intretin

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 812

  Grupa Minora 812

  Operatori la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor opereaza, actioneaza si supravegheaza masinile (instalatiile) si echipamentele de comanda cu o unica functie, utilizate pentru a controla transformarea, prelucrarea si finisarea minereurilor si metalelor.

 • COR

  Grupa de baza 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a metalelor actioneaza, monitorizeaza, regleaza si intretin masinile (instalatiile) si echipamentele cu functia unica de prelucrare si transformare a minereurilor, precum si pentru a imbunatati, cali, lamina si extruda metalele.

 • COD

  COD COR 812117 - epurator gaze