.

Cod COR ergonomist


Cod COR ergonomist

Cod COR: ergonomist

Cod COR: 226309 - ergonomist


Meseria de ergonomist face parte din grupa de baza: 2263 Specialisti in domeniul mediului si al igienei si sanatatii ocupationale.

Istoria meseriei de ergonomist

Ergonomia este o disciplina interdisciplinara care se concentreaza pe imbunatatirea relatiei dintre om si mediul sau de lucru. Ergonomia se concentreaza pe adaptarea mediului de lucru la nevoile si capacitatile fizice, cognitive si sociale ale oamenilor. Ergonomia a fost folosita pentru prima data in anii 1940, cand a fost folosita pentru a imbunatati productia si eficienta muncii. De-a lungul anilor, a fost folosita pentru a imbunatati productia si eficienta muncii, precum si pentru a reduce riscurile de accidentare si de imbolnavire. Ergonomistii sunt specialisti care se ocupa de proiectarea si implementarea de solutii ergonomice in locurile de munca. Ei lucreaza cu angajatii si angajatorii pentru a identifica si rezolva problemele de ergonomie si pentru a imbunatati confortul si productivitatea angajatilor.

Model fisa de post: ergonomist

Fisa de post pentru meseria de ergonomist


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: ergonomist , cod COR 226309


Grupa de baza: 2263 Specialisti in domeniul mediului si al igienei si sanatatii ocupationale

Titlul postului: Ergonomist

Descrierea postului:

Ergonomistul este responsabil pentru evaluarea si imbunatatirea conditiilor de munca si a mediului inconjurator pentru a asigura confortul si siguranta angajatilor. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul anatomiei, fiziologiei si psihologiei umane, precum si in domeniul designului si al ingineriei.

Responsabilitati:

- Efectuarea evaluarilor ergonomice ale locurilor de munca si a mediului inconjurator pentru a identifica problemele de sanatate si siguranta ale angajatilor
- Dezvoltarea si implementarea de solutii ergonomice pentru a imbunatati conditiile de munca si a reduce riscurile de accidentare si boala profesionala
- Furnizarea de instruire si consiliere angajatilor si managerilor cu privire la practicile ergonomice si la modul de prevenire a problemelor de sanatate si siguranta la locul de munca
- Colaborarea cu departamentele de proiectare si inginerie pentru a dezvolta produse si echipamente ergonomice
- Monitorizarea si evaluarea eficacitatii solutiilor ergonomice implementate si raportarea rezultatelor catre conducerea companiei
- Participarea la dezvoltarea politicilor si procedurilor de sanatate si siguranta la locul de munca

Cerinte:

- Licenta in ergonomie, inginerie, psihologie sau domenii conexe
- Experienta in evaluarea si imbunatatirea conditiilor de munca si a mediului inconjurator
- Cunostinte solide in anatomie, fiziologie si psihologie umana
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu diferite departamente
- Capacitatea de a dezvolta si implementa solutii ergonomice eficiente
- Cunostinte avansate de utilizare a computerului si a software-ului relevant

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv
- Asigurare medicala si de viata
- Program de formare si dezvoltare profesionala
- Oportunitati de avansare in cariera
- Mediu de lucru placut si stimulant

Aceasta este o descriere generala a postului de ergonomist. Detaliile specifice ale postului pot varia in functie de companie si de industria in care aceasta activeaza.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 22

  Subgrupa Majora 22

  Specialisti in domeniul sanatatii

  Specialistii in domeniul sanatatii coordoneaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale, aplica cunostintele stiintifice referitoare la medicina, asistenta medicala, stomatologie, medicina veterinara, farmacie si promovarea sanatatii.

 • 226

  Grupa Minora 226

  Alti specialisti in domeniul sanatatii

  Alti specialisti din domeniul sanatatii furnizeaza servicii de sanatate legate de medicina dentara, farmacie, sanatatea si igiena mediului, sanatatea si securitatea la locul de munca, fizioterapie, nutritie, auz, vorbire, vedere, terapii de reabilitare. Aceasta grupa minora include toti specialistii din domeniul sanatatii umane, cu exceptia medicilor de medicina de familie si a medicilor specialisti, practicienilor din medicina complementara/alternativa, veterinarilor, asistentilor medicali generalisti, moaselor si paramedicilor.

 • COR

  Grupa de baza 2263 Specialisti in domeniul mediului si al igienei si sanatatii ocupationale

  Specialistii in domeniul mediului si al igienei si sanatatii ocupationale evalueaza, planifica si implementeaza programe pentru recunoasterea, monitorizarea si controlul factorilor de mediu care pot afecta sanatatea umana, pentru a asigura conditii de munca sigure si sanatoase, precum si pentru a preveni boli sau leziuni cauzate de agenti chimici, fizici, radiologici si biologici ori de factori ergonomici.

 • COD

  COD COR 226309 - ergonomist