.

Cod COR evaluator asigurari


Cod COR evaluator asigurari

Cod COR: evaluator asigurari

Cod COR: 321502 - evaluator asigurari


Meseria de evaluator asigurari face parte din grupa de baza: 3315 Evaluatori asigurari.

Istoria meseriei de evaluator asigurari

Meseria de evaluator asigurari a aparut in anii 1950, cand asiguratorii au inceput sa foloseasca evaluatori pentru a determina valoarea bunurilor si a proprietatilor pe care le asigura. Evaluatorii asigurari sunt profesionisti specializati in evaluarea bunurilor si proprietatilor, precum si in determinarea valorii acestora. Ei folosesc o varietate de metode si tehnici pentru a determina valoarea bunurilor si proprietatilor, inclusiv analiza comparativa, evaluarea de piata si evaluarea de cost. Evaluatorii asigurari sunt responsabili de furnizarea informatiilor necesare asiguratorilor pentru a determina nivelul de acoperire si costul asigurarilor. De-a lungul anilor, meseria de evaluator asigurari a evoluat si s-a diversificat, astfel incat acum evaluatorii asigurari sunt specializati in diferite domenii, cum ar fi proprietati comerciale, proprietati rezidentiale, masini si bunuri de valoare.

Model fisa de post: evaluator asigurari

Fisa de post pentru meseria de evaluator asigurari


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: evaluator asigurari, cod COR 321502


Grupa de baza: 3315 Evaluatori asigurari

Fisa de post pentru meseria de evaluator asigurari:

Titlul postului: Evaluator Asigurari

Departament: Departament Evaluare Asigurari

Raporteaza catre: Manager Evaluare Asigurari

Scopul postului: Evaluarea si analizarea riscurilor de asigurare pentru a determina valoarea corecta a politei de asigurare.

Responsabilitati principale:

- Evalueaza si analizeaza riscurile de asigurare pentru a determina valoarea corecta a politei de asigurare.
- Analizeaza documentele si informatiile primite de la clienti si agentii de asigurare pentru a determina nivelul de risc si valoarea politei de asigurare.
- Efectueaza inspectii la locatia asigurata pentru a evalua riscurile si a determina valoarea corecta a politei de asigurare.
- Comunica cu clientii si agentii de asigurare pentru a oferi informatii si raspunsuri la intrebari legate de evaluarea riscurilor si a valorii politei de asigurare.
- Colaboreaza cu departamentele interne pentru a asigura ca toate informatiile sunt corecte si actualizate.
- Participa la training-uri si seminarii pentru a-si imbunatati cunostintele si abilitatile in domeniul evaluarii asigurarilor.

Cerinte:

- Studii superioare finalizate in domeniul asigurarilor sau experienta relevanta in domeniu.
- Cunostinte solide despre produsele si serviciile de asigurare.
- Abilitati excelente de comunicare si negociere.
- Capacitatea de a analiza si evalua riscurile de asigurare.
- Abilitati excelente de organizare si gestionare a timpului.
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu departamentele interne.
- Cunostinte solide de limba engleza.

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv.
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si personala.
- Mediu de lucru placut si dinamic.
- Asigurare medicala privata.
- Abonament la sala de fitness.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 32

  Subgrupa Majora 32

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 321

  Grupa Minora 321

  Specialisti financiari, matematicieni si asimilati

  Specialistii financiari, matematicienii si asimilatii stabilesc valoarea diferitelor articole si proprietati, mentin inregistrarile tranzactiilor financiare, analizeaza cererea de informatii din aplicatiile de imprumut si iau o decizie, cumpara si vand instrumente financiare si efectueaza calcule matematice si similare.

 • COR

  Grupa de baza 3315 Evaluatori asigurari

  Evaluatorii de asigurari evalueaza valoarea proprietatilor si a diferitelor bunuri si estimeaza pierderile acoperite de politele de asigurare.

 • COD

  COD COR 321502 - evaluator asigurari