.

Cod COR evaluator si auditor de mediu


Cod COR evaluator si auditor de mediu

Cod COR: evaluator si auditor de mediu

Cod COR: 314107 - evaluator si auditor de mediu


Meseria de evaluator si auditor de mediu face parte din grupa de baza: 3141 Tehnicieni in stiintele vietii (exclusiv cei din medicina).

Istoria meseriei de evaluator si auditor de mediu

Istoria meseriei de evaluator si auditor de mediu se intinde pe o perioada de aproximativ patru decenii. In anii 1970, au fost lansate primele programe de evaluare a mediului, care au fost create pentru a ajuta la monitorizarea si controlul impactului activitatilor umane asupra mediului. Aceste programe au fost dezvoltate pentru a ajuta la prevenirea si controlul poluarii si a altor probleme de mediu. In anii 1980, au fost lansate primele programe de audit de mediu, care au fost create pentru a evalua si monitoriza eficacitatea programelor de protectie a mediului. Aceste programe au fost dezvoltate pentru a ajuta la identificarea si corectarea problemelor de mediu. In anii 1990, au fost lansate programe de evaluare si audit de mediu mai sofisticate, care au fost create pentru a evalua si monitoriza impactul activitatilor umane asupra mediului. Aceste programe au fost dezvoltate pentru a ajuta la prevenirea si controlul poluarii si a altor probleme de mediu. In prezent, evaluatorii si auditorii de mediu sunt angajati in toate sectoarele industriale si sunt responsabili pentru monitorizarea si controlul impactului activitatilor umane asupra mediului.

Model fisa de post: evaluator si auditor de mediu

Fisa de post pentru meseria de evaluator si auditor de mediu


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: evaluator si auditor de mediu, cod COR 314107


Grupa de baza: 3141 Tehnicieni in stiintele vietii (exclusiv cei din medicina)

FISA DE POST

Titlu: Evaluator si auditor de mediu

Departament: Mediu

Responsabilitati:

Realizarea evaluarilor si auditelor de mediu pentru a determina impactul asupra mediului si a identifica masurile necesare pentru a preveni sau reduce acest impact;

Monitorizarea si evaluarea activitatilor de mediu si a programelor de protectie a mediului;

Analizarea datelor si informatiilor privind impactul asupra mediului si prezentarea rezultatelor;

Elaborarea rapoartelor si a recomandarilor privind masurile necesare pentru a preveni sau reduce impactul asupra mediului;

Participarea la intalniri si discutii cu autoritatile si alte parti interesate pentru a discuta despre masurile de protectie a mediului;

Monitorizarea si evaluarea implementarii masurilor de protectie a mediului;

Asigurarea conformitatii cu legislatia si reglementarile privind protectia mediului;

Asigurarea conformitatii cu standardele si cerintele de mediu;

Asigurarea conformitatii cu cerintele de calitate si siguranta;

Asigurarea conformitatii cu cerintele de protectie a mediului;

Asigurarea conformitatii cu cerintele de protectie a resurselor naturale;

Asigurarea conformitatii cu cerintele de protectie a biodiversitatii;

Asigurarea conformitatii cu cerintele de protectie a apei si solului;

Asigurarea conformitatii cu cerintele de protectie a aerului;

Asigurarea conformitatii cu cerintele de protectie a energiei;

Asigurarea conform

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 31

  Subgrupa Majora 31

  Specialisti asimilati in stiinta si inginerie

  Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.

 • 314

  Grupa Minora 314

  Tehnicieni in stiintele vietii si alti specialisti asimilati

  Tehnicienii in stiintele vietii si alti specialisti asimilati indeplinesc o varietate de sarcini tehnice pentru a sustine specialistii din domeniul stiintei vietii in activitatea lor de cercetare, dezvoltare, administrare, conservare si protectie a muncii, in domenii cum ar fi biologia, botanica, zoologia, biotehnologia si biochimia, agricultura, piscicultura si silvicultura.

 • COR

  Grupa de baza 3141 Tehnicieni in stiintele vietii (exclusiv cei din medicina)

  Tehnicienii in stiintele vietii (exclusiv cei din medicina) asigura suport tehnic specialistilor din stiintele vietii prin efectuarea de cercetari, analize si testari ale organismelor vii, precum si prin dezvoltarea si aplicarea de produse si procese care rezulta din activitatea de cercetare, in domenii cum ar fi gestionarea resurselor naturale, protectia mediului inconjurator, biologia plantelor si animalelor, microbiologia, biologia moleculara si a celulelor.

 • COD

  COD COR 314107 - evaluator si auditor de mediu