.

Cod COR expert elaborare documentatii tehnice de montaj


Cod COR expert elaborare documentatii tehnice de montaj

Cod COR: expert elaborare documentatii tehnice de montaj

Cod COR: 214947 - expert elaborare documentatii tehnice de montaj


Meseria de expert elaborare documentatii tehnice de montaj face parte din grupa de baza: 2149 Ingineri si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de expert elaborare documentatii tehnice de montaj

Meseria de expert elaborare documentatii tehnice de montaj a luat nastere in anii '90, ca urmare a nevoii de a asigura o documentatie tehnica adecvata pentru montarea si intretinerea echipamentelor si sistemelor industriale. Expertii in elaborare documentatii tehnice de montaj sunt responsabili de crearea si intretinerea documentatiei tehnice necesare pentru montarea si intretinerea echipamentelor si sistemelor industriale. Acestia trebuie sa cunoasca in detaliu toate aspectele tehnice ale echipamentelor si sistemelor, precum si sa fie capabili sa creeze documentatii tehnice clare si precise. Expertii in elaborare documentatii tehnice de montaj trebuie sa fie capabili sa lucreze cu echipamente si sisteme complexe si sa inteleaga toate aspectele tehnice ale acestora. Acestia trebuie sa fie capabili sa identifice si sa rezolve problemele tehnice si sa asigure o documentatie tehnica adecvata pentru montarea si intretinerea echipamentelor si sistemelor industriale.

Model fisa de post: expert elaborare documentatii tehnice de montaj

Fisa de post pentru meseria de expert elaborare documentatii tehnice de montaj


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: expert elaborare documentatii tehnice de montaj, cod COR 214947


Grupa de baza: 2149 Ingineri si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlul postului: Expert elaborare documentatii tehnice de montaj

Descrierea postului:
Expertul in elaborarea documentatiilor tehnice de montaj este responsabil pentru crearea si actualizarea documentatiilor tehnice necesare pentru instalarea si intretinerea echipamentelor si sistemelor. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul tehnic si sa fie capabil sa traduca informatiile tehnice complexe intr-un limbaj accesibil pentru utilizatori.

Responsabilitati:
- Elaborarea documentatiilor tehnice de montaj pentru echipamente si sisteme;
- Actualizarea documentatiilor existente in functie de modificarile aduse echipamentelor si sistemelor;
- Asigurarea conformitatii documentatiilor cu standardele si reglementarile in vigoare;
- Colaborarea cu departamentele de proiectare si productie pentru a obtine informatiile necesare pentru documentatii;
- Asigurarea ca documentatiile sunt usor de inteles si accesibile pentru utilizatori.

Cerinte:
- Studii superioare in domeniul tehnic;
- Experienta relevanta in elaborarea documentatiilor tehnice de montaj;
- Cunostinte solide in domeniul tehnic si capacitatea de a traduce informatiile tehnice complexe intr-un limbaj accesibil;
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare;
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita.

Beneficii:
- Pachet salarial atractiv;
- Oportunitati de dezvoltare profesionala;
- Mediu de lucru dinamic si stimulant;
- Beneficii suplimentare, cum ar fi asigurare medicala si tichete de masa.

Aceasta este o descriere generala a postului de expert in elaborarea documentatiilor tehnice de montaj. Detaliile specifice ale postului pot varia in functie de companie si de nevoile specifice ale acesteia.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2149 Ingineri si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii ingineri neclasificati in grupa minora 214 - Ingineri (exclusiv in electrotehnologie) sau in grupa minora 215 - Ingineri in electrotehnologie. De exemplu, grupa include pe cei care desfasoara activitati de cercetare, recomanda sau dezvolta proceduri ingineresti si solutii privind siguranta la locul de munca, inginerie biomedicala, optica, materiale, producerea de energie nucleara si explozibile.

 • COD

  COD COR 214947 - expert elaborare documentatii tehnice de montaj