.

Cod COR expert geofizician


Cod COR expert geofizician

Cod COR: expert geofizician

Cod COR: 211406 - expert geofizician


Meseria de expert geofizician face parte din grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni.

Istoria meseriei de expert geofizician

Expertul geofizician este un profesionist care utilizeaza tehnologii geofizice pentru a obtine informatii despre subsolul terestru. Acest domeniu a luat nastere in anii 1950, cand s-au dezvoltat tehnologii precum sismologia, gravimetria si magnetometria. Aceste tehnologii au permis expertului geofizician sa obtina informatii despre structura si compozitia subsolului, precum si despre activitatile umane care au loc in acea zona. Expertul geofizician poate fi angajat de companii de petrol si gaze, companii de constructii, companii de mediu si alte organizatii care au nevoie de informatii despre subsolul terestru. Acesta poate folosi tehnologii precum sondaje geofizice, seismice, gravimetrice si magnetometrice pentru a obtine informatii despre subsolul terestru. Aceste informatii sunt folosite pentru a lua decizii informate despre activitatile care au loc in acea zona.

Model fisa de post: expert geofizician

Fisa de post pentru meseria de expert geofizician


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: expert geofizician, cod COR 211406


Grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni

Fisa de post pentru Expert Geofizician ar putea arata astfel:

Titlul postului: Expert Geofizician

Departament: Geologie si Geofizica

Raporteaza catre: Managerul Departamentului

Scopul postului: Expertul Geofizician este responsabil pentru colectarea si analiza datelor geofizice, identificarea si interpretarea modelelor geologice si geofizice, precum si elaborarea rapoartelor si recomandarilor privind caracteristicile structurale si geologice ale subsolului.

Responsabilitati principale:

Colecteaza si analizeaza date geofizice, inclusiv date seismice, magnetice, gravitationale si electromagnetice
Identifica si interpreteaza modele geologice si geofizice, precum si caracteristicile structurale si geologice ale subsolului
Elaboreaza rapoarte si recomandari privind caracteristicile subsolului si utilizarea lor in proiecte de construire sau explorare
Dezvolta si aplica metode de investigare geofizica si analiza, inclusiv modelare 3D si analiza de date statistice
Colaboreaza cu alti experti din domeniul geologiei, precum si cu alti specialisti din industria extractiva, pentru a dezvolta si implementa proiecte de explorare si productie a resurselor naturale
Furnizeaza suport tehnic si consultanta pentru clientii interni si externi, inclusiv guvernul, companiile petroliere si de gaze naturale, si alte organizatii.
Cerinte de calificare:

Diploma de licenta sau master in Geofizica, Geologie sau un domeniu similar
Experienta relevanta in analiza geofizica si interpretare
Cunostinte avansate de limba engleza si abilitati bune de comunicare
Abilitati excelente de analiza si rezolvare a problemelor
Capacitatea de a lucra independent si in echipa
Cunostinte avansate de utilizare a software-urilor de analiza geofizica
Experienta in lucrul cu proiecte de explorare si dezvoltare a resurselor naturale
Aceasta este o descriere generala si poate fi adaptata pentru nevoile specifice ale companiei si ale postului de Expert Geofizician.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 211

  Grupa Minora 211

  Specialisti in fizica si stiinta pamantului

  Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.

 • COR

  Grupa de baza 2114 Geologi si geofizicieni

  Geologii si geofizicienii efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele stiintifice referitoare la geologie si geofizica in domenii cum ar fi exploatarea si extractia petrolului, a gazului natural si a mineralelor, conservarea apei, constructiile civile, telecomunicatiile si navigatia, precum si evaluarea si diminuarea efectelor asupra mediului ale proiectelor de dezvoltare si de eliminare a deseurilor.

 • COD

  COD COR 211406 - expert geofizician