.

Cod COR expert hidrogeolog


Cod COR expert hidrogeolog

Cod COR: expert hidrogeolog

Cod COR: 211410 - expert hidrogeolog


Meseria de expert hidrogeolog face parte din grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni.

Istoria meseriei de expert hidrogeolog

Expertul hidrogeolog este un profesionist care se ocupa de studierea apei subterane si a resurselor de apa subterana. Acesta utilizeaza tehnici de cercetare si tehnologii avansate pentru a evalua si monitoriza calitatea apei subterane si a resurselor de apa subterana. Meseria de expert hidrogeolog a fost practicata inca din anii 1800, cand cercetatorii au inceput sa studieze modul in care apa se misca prin sol si sa inteleaga modul in care aceasta poate fi folosita pentru a furniza apa potabila si pentru a alimenta sistemele de irigatii. De-a lungul anilor, expertul hidrogeolog a devenit un profesionist esential in domeniul resurselor de apa, ajutand la gestionarea si protejarea acestora.

Model fisa de post: expert hidrogeolog

Fisa de post pentru meseria de expert hidrogeolog


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: expert hidrogeolog, cod COR 211410


Grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni

Titlu postului: Expert Hidrogeolog

Departament: Hidrogeologie

Raporteaza la: Directorul Departamentului Hidrogeologie

Scopul postului:

Expertul Hidrogeolog are ca scop sa ofere expertiza hidrogeologica pentru a asigura protectia si gestionarea durabila a resurselor de apa subterana si pentru a furniza consultanta si solutii practice in problemele de hidrogeologie.

Responsabilitati si indatoriri:

Evaluarea si analiza datelor hidrogeologice pentru a intelege caracteristicile hidrogeologice ale zonei de studiu si pentru a dezvolta modele hidrogeologice precise.

Furnizarea de consultanta si asistenta tehnica in probleme de hidrogeologie, inclusiv planuri de protectie si management al apei.

Realizarea de studii de impact asupra mediului, inclusiv evaluarea riscurilor si amenintarilor pentru resursele de apa si a mediului inconjurator.

Participarea la proiecte de cercetare si dezvoltare in domeniul hidrogeologiei si a protectiei resurselor de apa.

Elaborarea de rapoarte hidrogeologice, precum si alte documente tehnice pentru proiecte de protectie si gestionare a resurselor de apa.

Colaborarea cu alte departamente si institutii in proiecte de protectie si gestionare a resurselor de apa.

Mentenanta si actualizarea bazei de date hidrogeologice.

Cerinte:

Licenta si master in hidrogeologie sau o disciplina inrudita.

Experienta relevanta in domeniul hidrogeologiei, protectiei mediului si a resurselor de apa, cu o experienta minima de 5 ani in pozitii similare.

Cunoasterea si utilizarea softurilor de modelare hidrogeologica, GIS si baze de date.

Abilitati excelente de comunicare, atat scrise cat si verbale, si capacitatea de a lucra in echipa.

Capacitatea de a gandi critic si de a gasi solutii la probleme complexe.

Cunoasterea legislatiei si politicilor relevante privind protectia mediului si a resurselor de apa.

Certificari si acreditari profesionale relevante sunt un avantaj.

Acestea sunt responsabilitatile, cerintele si indatoririle tipice pentru un Expert Hidrogeolog. Este important de mentionat ca acestea pot varia in functie de nevoile si asteptarile angajatorului.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 211

  Grupa Minora 211

  Specialisti in fizica si stiinta pamantului

  Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.

 • COR

  Grupa de baza 2114 Geologi si geofizicieni

  Geologii si geofizicienii efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele stiintifice referitoare la geologie si geofizica in domenii cum ar fi exploatarea si extractia petrolului, a gazului natural si a mineralelor, conservarea apei, constructiile civile, telecomunicatiile si navigatia, precum si evaluarea si diminuarea efectelor asupra mediului ale proiectelor de dezvoltare si de eliminare a deseurilor.

 • COD

  COD COR 211410 - expert hidrogeolog