.

Cod COR expert hidrolog


Cod COR expert hidrolog

Cod COR: expert hidrolog

Cod COR: 211414 - expert hidrolog


Meseria de expert hidrolog face parte din grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni.

Istoria meseriei de expert hidrolog

Expertul hidrolog este un profesionist care se ocupa de studierea, monitorizarea si gestionarea resurselor de apa. Acesta poate fi un specialist in domeniul hidrologiei, care se ocupa de studierea si prezicerea schimbarilor in cantitatea si calitatea apei, sau un specialist in domeniul managementului apei, care se ocupa de gestionarea resurselor de apa si de prevenirea poluarii. Istoria meseriei de expert hidrolog se intinde inapoi in timp, in antichitate. in acea perioada, hidrologii au fost angajati pentru a construi sisteme de irigatii si pentru a monitoriza nivelul apei in lacuri si rauri. in secolul al XVIII-lea, hidrologii au inceput sa utilizeze tehnici de monitorizare si masurare a apei, precum si tehnici de prezicere a schimbarilor in cantitatea si calitatea apei. in secolul al XIX-lea, hidrologii au inceput sa se ocupe si de gestionarea resurselor de apa si de prevenirea poluarii. in prezent, expertul hidrolog este un profesionist care se ocupa de studierea, monitorizarea si gestionarea resurselor de apa. Acesta poate fi un specialist in domeniul hidrologiei, care se ocupa de studierea si prezicerea schimbarilor in cantitatea si calitatea apei, sa

Model fisa de post: expert hidrolog

Fisa de post pentru meseria de expert hidrolog


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: expert hidrolog, cod COR 211414


Grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni

Fisa de post pentru meseria de Expert Hidrolog poate include urmatoarele elemente:

Titlul postului: Expert Hidrolog
Scopul postului: Asigurarea unor analize si recomandari cu privire la impactul activitatilor umane asupra resurselor hidrologice si gasirea solutiilor optime pentru gestionarea acestora, bazate pe o vasta experienta si cunostinte specializate in domeniul hidrologic.
Responsabilitati si sarcini:
Coordonarea si asigurarea calitatii analizelor hidrologice, incluzand analiza datelor hidrologice relevante, precum nivelul apelor, debitul si calitatea apei.
Evaluarea impactului activitatilor umane asupra resurselor hidrologice si elaborarea de recomandari si solutii optime pentru a preveni sau minimiza efectele negative.
Elaborarea de rapoarte si studii complexe in domeniul hidrologic, prezentand datele colectate, analizele si concluziile, pentru a furniza informatii si solutii concrete de gestionare a resurselor hidrologice.
Dezvoltarea si implementarea de proiecte si programe complexe pentru gestionarea resurselor hidrologice, inclusiv proiectarea si instalarea de echipamente de monitorizare a calitatii apei.
Participarea la evaluarea si acreditarea activitatilor din domeniul hidrologic si aferente acestuia, precum si la dezvoltarea de politici si reglementari in domeniul hidrologic.
Colaborarea cu alte departamente si organizatii, precum si cu comunitatile locale, pentru a identifica si implementa solutii optime pentru gestionarea resurselor hidrologice.
Furnizarea de consultanta si asistenta tehnica specializata, inclusiv in ceea ce priveste tehnologiile de monitorizare si analiza hidrologica.
Mentori si dezvoltarea abilitatilor altor membri ai echipei, asigurand transferul de cunostinte si experienta in domeniul hidrologic.
Calificari si competente:
Studii superioare finalizate in domeniul hidrologic sau o disciplina similara.
Minim 10 ani de experienta relevanta in domeniul hidrologic sau in domenii similare.
Cunostinte avansate in domeniul hidrologic, inclusiv de hidrologie, geologie, hidraulica si tehnologii de monitorizare a calitatii apei.
Capacitatea de a analiza si interpreta date hidrologice complexe si de a elabora recomandari si solutii concrete, bazate pe o vasta experienta si cunostinte specializate.
Abilitati excelente de comunicare si prezentare, inclusiv capacitatea de a comunica informatii

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 211

  Grupa Minora 211

  Specialisti in fizica si stiinta pamantului

  Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.

 • COR

  Grupa de baza 2114 Geologi si geofizicieni

  Geologii si geofizicienii efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele stiintifice referitoare la geologie si geofizica in domenii cum ar fi exploatarea si extractia petrolului, a gazului natural si a mineralelor, conservarea apei, constructiile civile, telecomunicatiile si navigatia, precum si evaluarea si diminuarea efectelor asupra mediului ale proiectelor de dezvoltare si de eliminare a deseurilor.

 • COD

  COD COR 211414 - expert hidrolog