Cod COR: 214120 - expert inginer industrializarea lemnului
Meseria de expert inginer industrializarea lemnului face parte din grupa de baza: 2141 Ingineri tehnologi si de productie.
Istoria meseriei de expert inginer industrializarea lemnului se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. incepand cu anii 1800, industria lemnului a inceput sa se dezvolte rapid, iar expertul inginer industrializarea lemnului a devenit unul dintre cei mai importanti factori in aceasta industrie. Acesta a fost responsabil pentru dezvoltarea tehnologiilor de prelucrare a lemnului, precum si pentru crearea unor produse de calitate superioara. Expertul inginer industrializarea lemnului a fost responsabil pentru dezvoltarea unor masini si echipamente care au permis prelucrarea lemnului intr-un mod mai eficient si mai rapid. Acesta a fost, de asemenea, responsabil pentru dezvoltarea unor metode de prelucrare a lemnului care au permis productia de produse de calitate superioara. Expertul inginer industrializarea lemnului a fost, de asemenea, responsabil pentru dezvoltarea unor tehnologii de prelucrare a lemnului care au permis productia de produse de calitate superioara la un cost mai scazut.
Fisa de post pentru meseria de expert inginer industrializarea lemnului
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: expert inginer industrializarea lemnului, cod COR 214120
Descrierea postului:
Expertul Inginer Industrializarea Lemnului este responsabil pentru analiza si dezvoltarea de solutii tehnice in ceea ce priveste procesele de productie si industrializarea lemnului, prin aplicarea cunostintelor sale avansate in domeniu. El/ea raspunde de asemenea de indeplinirea obiectivelor si asigurarea calitatii, a eficientei si a sigurantei proceselor.
Responsabilitati principale:
Evaluarea, analiza si dezvoltarea de solutii pentru optimizarea proceselor de productie si industrializarea lemnului;
Monitorizarea si evaluarea performantei proceselor si a echipamentelor utilizate;
Asigurarea implementarii si respectarii standardelor de calitate si de siguranta;
Dezvoltarea si implementarea de proiecte pentru imbunatatirea proceselor si cresterea productivitatii;
Dezvoltarea si implementarea de planuri de instruire si formare a personalului in domeniul industrializarii lemnului;
Gestionarea relatiilor cu furnizorii de materii prime si echipamente;
Participarea la intalniri, seminarii si expozitii pentru dezvoltarea si imbunatatirea cunostintelor in domeniul industrializarii lemnului;
Furnizarea de suport tehnic si consultanta in domeniul industrializarii lemnului.
Cerinte:
Studii superioare in inginerie, tehnica sau o disciplina similara;
Experienta anterioara in domeniul industrializarii lemnului sau intr-un domeniu similar, de preferat in calitate de expert;
Cunostinte avansate in tehnologiile si procesele de prelucrare a lemnului;
Abilitati excelente de comunicare, coordonare si management de proiecte;
Capacitatea de a lucra independent, dar si ca parte a unei echipe;
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)
Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.
Inginerii tehnologi si de productie conduc cercetari si proiecteaza, organizeaza si supervizeaza construirea, functionarea si intretinerea instalatiilor. Acestia stabilesc programe pentru coordonarea activitatilor de productie, de evaluare a eficientei costurilor si a sigurantei.