.

Cod COR expert inginer silvic


Cod COR expert inginer silvic

Cod COR: expert inginer silvic

Cod COR: 213220 - expert inginer silvic


Meseria de expert inginer silvic face parte din grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit.

Istoria meseriei de expert inginer silvic

Expertul inginer silvic este un profesionist care se ocupa de managementul si conservarea resurselor forestiere. Acest domeniu a fost practicat de catre oameni de-a lungul istoriei, incepand cu epoca pre-industriala. in acea perioada, oamenii foloseau lemnul pentru constructii, foc si alte scopuri. Cu toate acestea, abordarea moderna a managementului forestier a inceput in secolul al XIX-lea, cand au fost dezvoltate tehnici si metode de conservare si dezvoltare a resurselor forestiere. Aceste tehnici si metode au fost dezvoltate si imbunatatite in decursul anilor, iar expertul inginer silvic a devenit un profesionist esential in acest domeniu. Acesta se ocupa de planificarea si managementul resurselor forestiere, precum si de conservarea si dezvoltarea acestora. Expertul inginer silvic poate lucra in domenii precum silvicultura, ecologia, economia si managementul resurselor naturale.

Model fisa de post: expert inginer silvic

Fisa de post pentru meseria de expert inginer silvic


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: expert inginer silvic, cod COR 213220


Grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

Fisa de post pentru meseria de Expert Inginer Silvic trebuie sa contina urmatoarele informatii:

Titlul postului: Expert Inginer Silvic

Departament: Departamentul de Silvicultura

Responsabilitati:

Furnizarea de expertiza tehnica si consultanta pentru proprietarii de terenuri forestiere si pentru operatorii din sectorul silvic.
Efectuarea de evaluari ale padurilor pentru a determina calitatea si cantitatea de lemn disponibil.
Dezvoltarea si implementarea de proiecte de imbunatatire a calitatii padurilor si de crestere a productivitatii acestora.
Efectuarea de cercetari si analize pentru a evalua impactul activitatilor umane asupra padurilor si a mediului inconjurator.
Furnizarea de recomandari si solutii pentru problemele legate de gestionarea terenurilor forestiere si de protectia mediului.
Cerinte:
Diploma de licenta in inginerie silvica sau o diploma echivalenta.
Experienta relevanta in furnizarea de expertiza tehnica si consultanta pentru proprietarii de terenuri forestiere si pentru operatorii din sectorul silvic.
Cunoasterea legilor si reglementarilor privind practicile silvice si dezvoltarea durabila.
Abilitati excelente de comunicare si de coordonare a proiectelor.
Competente:
Abilitatea de a furniza expertiza tehnica si consultanta pentru proprietarii de terenuri forestiere si pentru operatorii din sectorul silvic.
Abilitatea de a efectua evaluari ale padurilor si de a dezvolta proiecte de imbunatatire a calitatii padurilor si de crestere a productivitatii acestora.
Abilitatea de a efectua cercetari si analize pentru a evalua impactul activitatilor umane asupra padurilor si a mediului inconjurator.
Conditii de lucru:
Program de lucru normal, cu posibilitatea de a lucra si in afara orelor de program, in functie de necesitati.
Posibilitatea de a lucra in spatii de birou si de a efectua vizite pe teren pentru a evalua padurile si a furniza expertiza tehnica si consultanta.
Posibilitatea de a calatori in afara orasului pentru a furniza expertiza tehnica si consultanta pentru proprietarii de terenuri forestiere si pentru operatorii din sectorul silvic.

  • 2

    Grupa Majora 2

    Specialisti in diverse domenii de activitate

    Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

  • 21

    Subgrupa Majora 21

    Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

    Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

  • 213

    Grupa Minora 213

    Specialisti in stiintele vietii

    Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

  • COR

    Grupa de baza 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

    Consultantii in agricultura, silvicultura si piscicultura studiaza si furnizeaza asistenta si consiliere in domeniul agricol, silvicultura si piscicultura, incluzand cultivarea, fertilizarea, recoltarea, eroziunea solului si compozitia acestuia, prevenirea bolilor, nutritie, rotatia culturilor si marketing. Acestia dezvolta tehnici pentru cresterea productivitatii, studiaza si dezvolta planuri si politici pentru administrarea terenului si a pescuitului.

  • COD

    COD COR 213220 - expert inginer silvic