.

Cod COR expert localizare


Cod COR expert localizare

Cod COR: expert localizare

Cod COR: 263219 - expert localizare


Meseria de expert localizare face parte din grupa de baza: 2632 Sociologi, antropologi si asimilati.

Istoria meseriei de expert localizare

Expertul in localizare este un profesionist care se ocupa de localizarea produselor, serviciilor si a altor elemente in diferite tari si regiuni. Meseria de expert in localizare a aparut in anii 1990, cand companiile au inceput sa se extinda in afara granitelor tarii lor. Acest lucru a necesitat o mai mare atentie si cunostinte in ceea ce priveste cultura, limbile si obiceiurile locale. Expertul in localizare se ocupa de adaptarea produselor si serviciilor la nevoile si preferintele clientilor din diferite tari si regiuni. Acesta poate ajuta la traducerea produselor si serviciilor, la crearea de materiale de marketing si la adaptarea produselor si serviciilor la obiceiurile locale. Expertul in localizare poate ajuta, de asemenea, la identificarea si rezolvarea problemelor legate de localizare.

Model fisa de post: expert localizare

Fisa de post pentru meseria de expert localizare


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: expert localizare, cod COR 263219


Grupa de baza: 2632 Sociologi, antropologi si asimilati

Titlul postului: Expert Localizare

Descrierea postului:

Expertul in localizare este responsabil pentru adaptarea produselor si serviciilor unei companii la nevoile si preferintele culturale si lingvistice ale pietelor internationale. Acesta lucreaza indeaproape cu echipele de dezvoltare de produse, traducatori si specialisti in marketing pentru a asigura ca produsele si serviciile companiei sunt localizate in mod corespunzator pentru a fi bine primite de catre publicul tinta.

Responsabilitati:

- Colaborarea cu echipele de dezvoltare de produse, traducatori si specialisti in marketing pentru a asigura ca produsele si serviciile companiei sunt localizate in mod corespunzator pentru a fi bine primite de catre publicul tinta.
- Identificarea si analizarea diferentelor culturale si lingvistice intre pietele internationale si pietele interne ale companiei.
- Dezvoltarea si implementarea strategiilor de localizare pentru produsele si serviciile companiei.
- Asigurarea ca produsele si serviciile companiei sunt localizate in conformitate cu standardele de calitate si cu cerintele legale si reglementare ale pietelor internationale.
- Testarea si verificarea produselor si serviciilor localizate pentru a asigura ca acestea sunt functionale si corespund asteptarilor publicului tinta.
- Monitorizarea feedback-ului si a performantei produselor si serviciilor localizate si furnizarea de rapoarte si recomandari pentru imbunatatirea acestora.

Cerinte:

- Experienta anterioara in localizare sau intr-un domeniu similar.
- Cunostinte solide de limbi straine si culturi internationale.
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare.
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu de lucru rapid si dinamic.
- Abilitati analitice si de rezolvare a problemelor.
- Cunostinte de baza in tehnologie si software de localizare.

Educatie:

- Licenta in lingvistica, traducere, marketing sau domenii similare.

Acestea sunt principalele responsabilitati si cerinte pentru postul de Expert Localizare. Candidatii interesati trebuie sa aiba cunostinte solide de limbi straine si culturi internationale, abilitati excelente de comunicare si colaborare si experienta anterioara in localizare sau intr-un domeniu similar. O licenta in lingvistica, traducere, marketing sau domenii similare este de asemenea necesara.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 263

  Grupa Minora 263

  Specialisti in domeniul social si religios

  Specialistii in domeniul social si religios efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la filozofie, politica, economie, sociologie, antropologie, istorie, filologie, limbaj, psihologie si alte stiinte sociale sau furnizeaza servicii sociale pentru a satisface nevoile indivizilor si ale familiilor intr-o comunitate.

 • COR

  Grupa de baza 2632 Sociologi, antropologi si asimilati

  Sociologii, antropologii si asimilatii acestora se ocupa cu investigarea si descrierea structurii societatilor, originii si evolutiei acestora, precum si interdependenta dintre conditiile de mediu si activitatile umane. Acestia ofera consiliere cu privire la aplicarea practica a rezultatelor lor in formularea politicilor economice si sociale.

 • COD

  COD COR 263219 - expert localizare